30.10.2012 09:36

"Audas" futbolisti nosargā vietu pirmajā līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Audas" futbolisti nosargā vietu pirmajā līgā FK "Auda"

Ķekavieši gūst svarīgu uzvaru Jelgavā, "Metta"-2/Salaspils futbolistiem nepietiek ar četriem gūtiem vārtiem.

 

 

Futbola klubs "Auda" pēc neveiksmīgās sezonas otrās puses bija noslīdējuši uz 12. vietu 14 komandu konkurencē un reāli riskēja zaudēt vietu pirmajā līgā. Par laimi Ķekavas komandai, viņiem par to vairs nebūs jāuztraucas – to garantēja uzvara 3:1 (1:0) nedēļas nogalē viesos pār turnīra pastarīšiem futbola kluba "Jelgava" dublieru komandu.

15. minūtē viesus vadībā izvirzīja Edgars Bricis, bet īsi pirms pārtraukuma jelgavnieki pēc nopelnītas sarkanās kartītes palika mazākumā. Desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma Jorens Gorkšs stūra sitiena izspēli pārvērta otro vārtu guvumā. 71. minūtē mājinieki realizēja 11 metru soda sitienu, taču jau minūti vēlāk "Audas" gruzīnu leģionārs Giorgijs Okruašvili atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1.

Dramatiski futbola skolas "Metta" un Salaspils sporta skolas komandai iesākās mājas spēle pret futbola kluba "Skonto" dublieriem. Jau 16. minūtē laukuma saimnieki bija nonākuši zaudētājos 0:3, bet otrā puslaika sākumā rezultāts jau kļuva katastrofāls – 0:5.

Vairākas spēlētāju maiņas nedaudz izmainīja spēles raksturu. Desmit minūšu laikā Mārtiņš Ozols, Ņikita Parfjonovs un Arturs Švalbe guva trīs vārtus, bet divas minūtes līdz pamatlaika beigām vēl viens precīzs Ozola raidījums samazināja starpību līdz minimumam. Diemžēl atlikušajā laikā brīnumi nenotika un līdz galam atspēlēties salaspiliešiem neizdevās – 4:5 (0:3).

Pirmās līgas turnīra tabulā divas kārtas līdz beigām FS "Metta"/Salaspils komanda ar 23 punktiem 24 spēlēs ieņem desmito vietu, bet FK "Auda" futbolistiem ir divi punkti mazāk un 12. pozīcija. Atlikušajās divās cīņās salaspilieši tiksies ar tabulas vidus zonas komandām Rīgas futbola skolu un Valmieras futbola klubu, bet ķekavieši – ar līdergrupas vienībām "Liepājas metalurgu"-2 un FK "Ventspils"-2.