23.10.2012 13:58

Latvijas izlases sastāvā deviņi Pierīgas klubu regbisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas izlases sastāvā deviņi Pierīgas klubu regbisti Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija valstsvienības jaunais galvenais treneris Sergejs Lisko nosaucis komandas sastāvu 27. oktobrī Belgradā paredzētajai Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas pirmajai spēlei pret Serbijas valstsvienību.

Pierīgas klubus valstsvienībā pārstāvēs deviņi regbisti. Komandas rindās iekļauti seši šāgada Latvijas čempionāta uzvarētāji no "LDE/Miesnieki" komandas – Āris Andersons, Edgars Cīrulis, Valters Raņķis, Māris Robežnieks, Jānis Skuja un Mikus Ozols, divi regbija kluba "Livonia" spēlētāji Edijs Libers un Vigo Valdavs juniors, kā arī Kristaps Jakušs no regbija kluba "Baldone". Pavisam izlasē pieteikti 23 regbisti, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Gatavojoties spēlei ar Serbijas izlasi, Latvijas regbija valstsvienības kandidāti nesen apstiprinātā galvenā trenera Sergeja Lisko vadībā svētdien Rīgā aizvadīja pārbaudes maču ar Lietuvas izlasi un piedzīvoja zaudējumu 21:69. Spēlei gan bija eksperimentāls sastāvs, jo Krievijas regbija speciālists debijas reizē plaši variēja ar sastāvu, lai labāk varētu iepazīties ar Latvijas regbistu spējām.

Pēc sestdienas cīņas Belgradā Latvijas regbisti atgriezīsies mājās un gatavosies 3. novembrī "Daugavas" stadionā Rīgā paredzētajai spēlei pret Dāniju.