19.10.2012 15:53

Par jaunu florbola virslīgai? Tikai uz papīra

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par jaunu florbola virslīgai? Tikai uz papīra floorball.lv

Divas dienas pirms "hettrika" spēlē pret Kocēnu "Rubeni" talantīgajam "Ķekavas Bulldogs" kluba florbolistam Klāvam Ozoliņam tika apturēta spēlētāja licence.

Pirms Latvijas čempionāta iepriekšējās kārtas Latvijas Florbola savienības (LFS) Sacensību komiteja pieņēma lēmumu apturēt spēlētāja licences astoņiem virslīgas klubu pārstāvjiem, viņu vidū arī ķekaviešiem Klāvam Ozoliņam un Edītei Ozoliņai. Lēmuma iemesls – pārkāpts čempionāta nolikuma punkts, pēc kura virslīgas komandās drīkst spēlēt tikai no 16 gadu vecuma (Klāvam ir 14 gadu, Edītei – 13).

Taču jau divas dienas vēlāk K. Ozoliņš izgāja laukumā spēlē pret "Rubeni", guva trīs vārtus, tika atzīts par labāko savas komandas sastāvā un palīdzēja vīriešu virslīgas debitantiem "buldogiem" izcīnīt pirmo uzvaru kluba vēsturē (10:7).

"Ja godīgi, es nemaz nedomāju, ka šosezon spēlēšu virslīgā, bet jāsaka paldies trenerim, kurš devis man šo iespēju. Atšķirība no jauniešu čempionāta, protams, ir. Ar bumbiņu nevar tik ilgi spēlēties, kā to darīju pie savas vecuma grupas, jādomā un jādarbojas daudz ātrāk. Pie šā līmeņa būs jāpierod, un gan jau rezultāts neizpaliks," pēc spēles Kocēnos portālam "Florbolaziņas.lv" izteicās K. Ozoliņš.

LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas portālam "Apriņķis.lv" paskaidroja, ka, lai arī Latvijas čempionāta nolikums šajā gadījumā ir pārkāpts, Klāva un vairāku citu jauno spēlētāju gadījumā tiek veikti izņēmumi.

"Tāda prakse nav pirmo gadu. Ja komanda uzrāda vecāku iesniegumu un sporta ārstu zīmi, mēs ļaujam virslīgā spēlēt arī par 16 gadiem jaunākiem florbolistiem. Šinī gadījumā treneris bija piemirsis to izdarīt. Taču jau tajā pašā dienā mēs dokumentus saņēmām, licence tika nekavējoties atjaunota un K. Ozoliņš varēja spēlēt."

P. Poudžiunas norādīja, ka katrs gadījums tiek izvērtēts individuāli, jo pusaudžu vecumā attīstība var būt atšķirīga – dažs jau 14 gadu vecumā ir garāks nekā divdesmitgadnieks. Lielā mērā šāds solis skaidrojams ar ierobežoto spēlētāju skaitu, it īpaši meitenēm (dāmu virslīgā piedalās tikai četras komandas).

Šīs nedēļas nogalē Pierīgas florbola klubi aizvadīs kārtējās spēles gan savos laukumos, gan viesos. Sestdien plkst. 13 "Ķekavas Bulldogs" sieviešu komanda uzņems "Rubenes" florbolistes, bet FK "Ķekava" Rīgā tiksies ar turnīra līderēm Rīgas Stradiņa universitātes vienību. Vīru turnīrā sestdien plkst. 18 FK "Ķekava" viesosies pie FK "Bauska" komandas un "Ķekavas Bulldogs" spēlētājus eksaminēs Latvijas čempioni no Lielvārdes, bet svētdien plkst. 15 Ulbroka/FS "Masters" florbolisti uzņems RTU/"Inspecta" klubu. Notiks arī kārtējās pirmās līgas spēles ar Ķekavas, Babītes, Inčukalna un Ādažu komandu piedalīšanos.