15.10.2012 09:50

Pierīgas orientieristiem divas uzvaras Baltijas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristiem divas uzvaras Baltijas kausa izcīņā Edgars Sparāns

Jauniešu sacensībās orientēšanās sportā Ventspilī piedalījās ne tikai triju Baltijas valstu, bet arī Somijas un Zviedrijas sportisti.

Sestdien individuālajās sacensībās garajā distancē četrās no sešām grupām uzvaras izcīnīja Latvijas orientieristi. Grupā līdz 16 gadu vecumam jauniešiem uzvarēja Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvis Uldis Upītis no Saulkrastiem. Tuvāko sekotāju viņš apsteidza tikai par divām sekundēm.

Savukārt vecuma grupā līdz 20 gadiem pirmo vietu ieguva carnikavietis Kārlis Baltacis no orientēšanās kluba "Kāpa". Otrās vietas ieguvējs madonietis Jānis Sārs viņam zaudēja 63 sekundes.

Mazāk veiksmīgi startēja Pierīgas jaunietes. Vecuma grupā līdz 16 gadiem 12. vietu ieņēma Kendija Aparjode no Saulkrastiem un 16. vietu Laura Leiboma, bet grupā līdz 18 gadiem – 16. vietu carnikaviete Madara Šadrina un 23. vietu Zane Nāgele.

Svētdien notika stafešu sacensības, kurās piedalījās 29 komandas (pa sešiem orientieristiem katrā). Uzvarēja Lietuvas pirmā komanda, otrajā vietā ierindojās Latvijas otrā komanda, bet Latvija-1, kuras sastāvā bija arī Uldis Upītis un Kārlis Baltacis, ieņēma ceturto vietu. Sestajā pozīcijā Latvija-4 ar Kendiju Aparjodi un Madaru Šadrinu sastāvā.

Rēķinot divu dienu sacensību rezultātus, par Baltijas kausa ieguvējiem kļuva Latvijas jaunie orientieristi.