14.10.2012 21:08

Ķekavas "buldogiem" pirmā uzvara virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "buldogiem" pirmā uzvara virslīgā FK "Ķekavas Bulldogs"

Kluba "Ķekavas Bulldogs" vīru komanda Kocēnu sporta namā aizraujošā cīņā ar 10:7 apspēlē daudz pieredzējušākos "Rubenes" florbolistus un atstāj turnīra tabulas pēdējo ailīti.

 

 

Latvijas florbola virslīgas debitanti, kuri bija piedzīvojuši smagas sakāves četrās iepriekšējās spēlēs, laukumā devās bez respekta pret sāncenšiem, un cīņa ritēja gluži līdzīgi. Trīs reizes vadībā izvirzījās ķekavieši, taču laukuma saimnieki allaž spēja rezultātu izlīdzināt, un otrās trešdaļas vidū tablo vēstīja 4:4. Tad divu minūšu laikā "buldogi" guva divus vārtus un, kā izrādījās, vadību vairs neatdeva.

Izšķirošie notikumi risinājās trešā perioda vidū, kad ar diviem precīziem metieniem Ķekavas florbolisti iekrāja 9:6 pārsvaru. Izmisīgie "Rubenes" uzbrukumi atspēlēties vainagojās panākumiem tikai vienu reizi, bet 10 sekundes līdz pamatlaika beigām bumbiņa ielidoja tukšos laukuma saimnieku vārtos.

Par labāko spēlētāju "Ķekavas Bulldogs" sastāvā atzina 14 gadus veco Klāvu Ozoliņu – viņa kontā trīs vārti un viena rezultatīva piespēle. Tādu pašu punktu ražu ievāca arī Henrijs Uzraugs.

Ar trim punktiem pēc aizvadītām piecām spēlēm ķekavieši virslīgas turnīra tabulā pakāpušies uz priekšpēdējo 13. vietu. Pēdējo nu ieņem Ulbroka/florbola skola "Masters (1 punkts četros mačos), bet florbola klubs "Ķekava" ir otrajā vietā (9 p., 4 sp.). Nākamās kārtas spēles paredzētas 20. un 21. oktobrī.

No citiem svētdienas notikumiem Latvijas florbola čempionātā jāpiemin florbola kluba "Ādaži" dubultuzvara pirmās līgas turnīros. Dāmas, debitējot šajā turnīrā, ar 19:2 sagrāva Krustpils komandu (Ulrikai Skakovskai seši vārti un divas piespēles), bet vīri, kuri ir pirmās līgas pašreizējie čempioni, ar 9:5 uzvarēja florbola klubu "Kalsnava" ("hettriks" Jāņa Boroduškas kontā).