14.10.2012 17:47

Garkalnes regbisti sagādā Latvijas čempioniem pirmo zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes regbisti sagādā Latvijas čempioniem pirmo zaudējumu RK "Miesnieki"

Ķekavas komandas "LDE/Miesnieki" spēlētāji pēc mača no Latvijas Regbija federācijas prezidenta Jura Silova rokām saņēma Latvijas čempionāta uzvarētāju dēli.

 

 

Latvijas regbija čempionāta otrā posma priekšpēdējās kārtas spēlē savā starpā tikās abas labākās Pierīgas vienības – "LDE/Miesnieki" un "Garkalne/Livonia". Pirmajā puslaikā pirmie pēc Gunāra Andersona piezemējuma vadībā izvirzījās ķekavieši, kuri čempionu titulu bija nodrošinājuši jau pēc iepriekšējās cīņas. Taču "Livonia" franču leģionārs Simons Fuko ar precīzu soda sitienu starpību samazināja līdz 3:5.

Pēc pārtraukuma S. Fuko teju vienatnē nodrošināja savas komandas uzvaru. Vispirms viņš realizēja vēl vienu soda sitienu (6:5), bet spēles izskaņā veica piezemējumu (11:5) un precīzi sita realizācijas sitienu – 13:5.

"LDE/Miesnieki" regbistiem šis bija pirmais zaudējums šāgada Latvijas čempionātā regbijā-15, bet garkalnieši saglabā nelielas cerības pakāpties augstāk par ceturto vietu un izcīnīt medaļas.

"LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris: "Izmēģinājām daudzus jaunos spēlētājus, daudz eksperimentējām ar sastāvu. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc zaudējām. Pietrūka arī koncentrēšanās, bija daudz brāķu, vairākas epizodes nespējām izmantot. Tomēr esam priecīgi, ka esam kļuvuši par čempioniem."