11.10.2012 15:05

Siguldieši iemēģinājuši Lillehammeres olimpisko trasi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andris un Juris Šici Andris un Juris Šici Krišjānis Grantiņš

Latvijas kamaniņu braucēju izlase Norvēģijā pirmssezonas pirmo treniņnometni uz ledus pabeigusi ar uzvaru starptautiskās komandu sacensībās.

 

 

Lillehammeres kausa izcīņā piedalījās ne tikai norvēģi un latvieši, bet arī Itālijas, Krievijas, Austrijas, Vācijas, ASV, Slovēnijas, Japānas un vēl vairāku citu valstu sportisti.

No siguldiešiem vislabāk veicās Elīzai Tīrumai, kura 30 dāmu konkurencē izcīnīja otro vietu. 18 divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici uzrādīja piekto rezultātu, bet vīriem pirmās divas vietas ieņēma rīdzinieki Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Latvijas pieaugušo un junioru komandas sastāvā Lillehammeres trasē sezonai gatavojās vēl vairāki Siguldas kamaniņu braucēji – Maija Tīruma, Ulla Zirne, Artūrs Dārznieks, Rihards Lozbers.

15. oktobrī Latvijas sportisti atsāks treniņus Siguldā. Plānots, ka nākamnedēļ varētu notikt kontrolsacensības kamaniņu un bobsleja trases starta estakādē. Novembra sākumā Latvijas kamaniņu braucēji plānojuši doties uz olimpisko trasi Sočos, bet pirmais Pasaules kausa izcīņas posms notiks novembra beigās.