07.10.2012 19:44

"LDE/Miesnieki" regbisti atgūst Latvijas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"LDE/Miesnieki" regbisti atgūst Latvijas čempionu titulu Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ķekavas novada regbija klubs Latvijas čempionātā regbijā-15 uzvarējis pēc sešu gadu pārtraukuma.

Izšķirošo panākumu, kas "miesniekiem" garantēja čempionu titulu divas kārtas līdz turnīra beigām, viņi guva svētdien pār tuvākajiem konkurentiem un pagājušā gada Latvijas čempioniem kluba "Kalve" regbistiem – 20:14 (0:9).

Pirmajā puslaikā punktus guva tikai rīdzinieki – Mihails Tumins precīzi izpildīja trīs soda sitienus no četriem, panākot 9:0 "Kalves" labā. Pēc pārtraukuma aktivizējās "LDE/Miesnieki" komanda, un Gunārs Andersons pēc precīza soda sitiena un piezemējuma samazināja starpību līdz minimumam. Tad īsā laikā Valters Raņķis veica piezemējumu, G. Andersons veica realizācijas sitienu, bet Jānis Priede vēlreiz ienesa "meloni" sāncenšu ieskaites laukumā – un jau 20:9 ķekaviešu labā.

"Kalves" regbisti neapjuka, mērķtiecīgi turpināja uzbrukt, un vienā no spēles pēdējām epizodēm Jānis Riekstiņš piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, atgūstot piecus punktus.

Divas kārtas līdz turnīra beigām "miesniekiem" ir 49 punkti un tuvākos sekotājus "Kalvi" viņi apsteidz par 11 punktiem, kas divās atlikušajās kārtās vairs nav atspēlējami. Jāpiebilst, ka šosezon ķekavieši Latvijas klasiskā regbija čempionātā nav cietuši nevienu zaudējumu. Pēdējo reizi čempionu godā Ķekavas klubs bija 2006. gadā, startējot ar nosaukumu "Stats".

"Spēle bija interesanta skatītājiem, bet ļoti nervoza treneriem. Viņiem komandā ir ļoti labs soda sitienu izpildītājs Mihails Tumins, tāpēc runājām, ka aizsardzībā nedrīkst pelnīt sodus. Tomēr tādi bija, un tas ļāva sāncenšiem izvirzīties vadībā. Otrajā puslaikā vairāk sākām spēlēt ar rokām, nevis ar kājām. Tas deva rezultātu," Latvijas Regbija federācijas paziņojumā citēts "LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris.

"Gribu apsveikt visus kluba spēlētājus un atbalstītājus ar Latvijas čempionu titulu. Šoreiz par uzvaru jāpateicas kluba vecākajiem spēlētājiem Jānim Priedem, Mārim Robežniekam, Jānim Skujam. Viņiem par labiem palīgiem veidojas daudzi jaunie spēlētāji, tāpēc gribu apgalvot, ka klubā ir notikusi sekmīga paaudžu maiņa."

Kluba "Kalve" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs apsveica "miesniekus" ar uzvaru un čempionu titulu un atzina, ka šodien viņa komanda zaudējusi cienīgi, tāpēc nekāda rūgtuma nav.

Dienu iepriekš "Garkalne/Livonia" un "LMT/Eži" komandu cīņā ar 29:15 (15:8) pārāki bija rīdzinieki, kuriem nu ir 33 punkti un kuri vēl var pacīnīties ar "Kalvi" par sudraba medaļām. Garkalniešiem ir 27 punkti un, visticamāk, ceturtā vieta noslēguma tabulā.

Otrās grupas (par 5.–8. vietu) spēlē regbija klubs "Baldone" svētdien ar 14:17 (11:0) piekāpās Valmieras "Fēniksam". Baldonieši četru komandu turnīrā ieņem trešo vietu.