07.10.2012 19:07

Pierīgas derbijā Salaspils futbolisti pārspēj Ķekavas "Audu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas derbijā Salaspils futbolisti pārspēj Ķekavas "Audu" FK "Auda"

"Audas" kapteinis Rihards Gorkšs atzīst, ka šī sezona nav bijusi veiksmīga un komanda lielā mērā jau gatavojas nākamajai.

Atbalstīt savējos "Audas" un futbola skolas "Metta" un Salaspils sporta skolas apvienotās komandas spēlē stadionā Ķekavā svētdien bija pulcējies nepilns simts līdzjutēju. Tiesa, tā kā futbola skola "Metta" jaunatnes komandu līmenī darbību izvērsusi arī Ķekavā, gana daudz atbalstītāju bija arī salaspiliešiem (turklāt nav taču jābrauc uz Ventspili, Daugavpili vai Rēzekni).

Pirmajā puslaikā iniciatīva pārmaiņus pārgāja no vienas komandas pie otras, un rezultāts 1:1, dodoties atpūtā, bija likumsakarīgs. Desmit minūtes līdz pārtraukumam Artūrs Švalbe apspēlēja aizsargu un no tuvas distances raidīja bumbu mājinieku vārtu apakšējā stūrī, bet piecas minūtes vēlāk pēc stūra sitiena izspēles veiklākais FS "Metta"-2/Salaspils soda laukumā bija Rihards Gorkšs – 1:1.

Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs divas lieliskas iespējas bija Salaspils komandas uzbrucējam Ventam Vanagam, taču abas palika neizmantotas, tajā skaitā izgājiens viens pret vienu ar pretinieku vārtsargu. Bet drīz pēc tam viesi nonāca zaudētājos – pēc brīvsitiena izspēlēs izgājienā kļūdījās salaspiliešu vārtsargs Sausais, un Jānis Pakalns ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Jau trīs minūtes vēlāk bumba norībināja "Audas" vārtu pārliktni, bet 73. minūtē Salaspils futbolisti ar Artašesa Daniljana slīpu sitienu no metriem piecpadsmit panāca neizšķirtu 2:2. Jau pēc divām minūtēm gandrīz no tā paša punkta viesi izdarīja vēl vienu sitienu, bumba trāpīja "Audas" aizsargam Pakalnam un ielidoja vārtos.

Atlikušajā laikā laukumā tika sūtīti rezervisti, ķekavieši gan izveidoja dažus "pusmomentus", taču no zaudējuma nespēja izglābties – 2:3 (1:1). Turnīra tabulā pēc 21 kārtas FS "Metta"-2/Salaspils ar 22 punktiem ieņem devīto vietu 14 komandu konkurencē, bet FK "Auda" noslīdējis uz vienpadsmito pozīciju (18 p.).

"Izņemot divas līdervienības – Ilūksti un "Liepājas metalurgu", ar visām pārējām komandām spēlējam ļoti līdzīgi, bet ļoti bieži kaut kas mazliet pietrūkst. Kā šodien," pēc spēles atzina "Audas" kapteinis un sezonas rezultatīvākais spēlētājs Rihards Gorkšs. "Komanda spēlē labi, pašatdeve ir teicama, momentu ir daudz, bet kaut kā neveicas, nevaram iesist. Aizsardzībā gadījās pāris kļūdas, trešo "golu" iesitām paši sev. Varbūt pietrūka koncentrēšanās līdz mača beigām."

R. Gorkšs atzīst, ka svētdien komandai nav izdevies parādīt labāko spēli, jo šī astoņu dienu laikā bija jau trešā spēle, turklāt ļoti daudz spēka tika atstāts ceturtdien cīņā ar spēcīgo futbola kluba "Ventspils" dublieru vienību (0:0).

"Tā vieta turnīra tabulā, kurā atrodamies, noteikti nav tā, uz kuru cerējām pirms sezonas sākuma. Mērķis bija cīnīties par pirmo piecnieku. Vainīgie vēl nav meklēti un atrasti, bet iespējams, ka viens no iemesliem ir fakts, ka mums sezonas laikā nomainījās jau trīs treneri (sezonu pie kluba stūres iesāka Aleksandrs Jeļisejevs, drīz pēc tam pārņēma Jurijs Idionovs, bet šobrīd ar komandu strādā Andrejs Kaļiņins – aut.). Katram trenerim ir savs spēles stils un izpratne, un pielāgoties katram nav viegli. Jau domājam arī par nākamo sezonu, un ļoti ceru, ka pašreizējais treneris paliks, viņš prot motivēt komandu."

Rihards atzīst, ka augstāk par astoto vietu, no kuras piecas kārtas līdz beigām ķekaviešus šķir pieci punkti, šosezon tikt nesanāks. "Pārāk daudz punktu esam iztērējuši spēlēs ar objektīvi vājākām komandām – neveiksmīgs zaudējums Tukumam, Valmierai, tajā pašā laikā ar "Skonto" un "Ventspili" esam nospēlējuši godam. Ļoti ceru, ka astoņniekā mums izdosies iekļūt, un kā kapteinis darīšu visu, lai tā notiktu."