04.10.2012 11:09

Babītes un Ķekavas futbolisti gūst panākumus “Kaizer kausa” izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Ķekavas futbolisti gūst panākumus “Kaizer kausa” izcīņā www.sports.riga.lv

Ikgadējais futbola turnīrs "Kaizer kauss" jauniešu komandām mākslīgā seguma laukumos stadionā "Daugava" un Olimpiskajā sporta centrā Rīgā visa septembra garumā notika piekto reizi.

 

 

No Pierīgas komandām vissekmīgāko sniegumu demonstrēja 2004. gadā dzimušie sporta kluba "Babīte" puiši, kuri kļuva par galvenās balvas ieguvējiem. Apakšgrupas turnīrā viņi izcīnīja trīs uzvaras, pusfinālā ar 3:1 pārspēja Babītes kluba otro komandu, bet finālā uzvarēja futbola klubu "Farion" 2:0.

Trešo vietu šajā turnīrā ieņēma "Babīte-2", kas izšķirošajā cīņā pēcspēles sitienu sērijā ar 2:1 pārspēja futbola skolu "Garkalne".

Pašā jaunākajā vecuma grupā (2006. g. dz.) otro vietu ar trim uzvarām četrās spēlēs izcīnīja SK "Babīte" zēni, trešo Ikšķiles komanda un ceturto Mārupe.

Otro vietu 2001. gadā dzimušo grupā 12 vienību konkurencē ieņēma gadu jaunākā "Metta"/Ķekava komanda. Savā apakšgrupā ķekavieši ieņēma otro vietu, bet finālturnīrā ar divām uzvarām un vienu zaudējumu atpalika vienīgi no Rīgas "Skonto" jaunās maiņas. Divas pēdējās vietas turnīrā ieņēma "Dinamo"/Saurieši un futbola skolas "Garkalne" komanda.

Turnīrā vecākajā grupā (2000. g. dz.) piedalījās piecas komandas, spēlējot 11 pret 11, un "Metta"/Ķekava komanda ierindojās trešajā vietā. Ķekavieši guva divas uzvaras, nospēlēja neizšķirti ar turnīra uzvarētājiem Kauņas jaunajiem futbolistiem un piedzīvoja vienu zaudējumu.

2002. g. dz. grupā sestajā vietā ierindojās Babītes puiši un pēdējā 12. vietā Mārupes komanda, bet gadu jaunāko grupā mārupieši bija septītie.

Plaši pārstāvēts Pierīgas reģions bija arī 2005. g. dz. grupā, tiesa, laureātu vidū iekļūt neizdevās. B finālturnīrā (par 5.–8. vietu) otrie bija Ikšķiles futbolisti un trešie "Metta"/Ķekava, C finālturnīrā (par 9.–12. vietu) otrā bija "Metta"/Mārupe, bet D finālturnīrā uzvarēja un 13. vietu kopvērtējumā ieņēma Babītes komanda.