03.10.2012 14:24

Pierīgas florbolisti spēlē ne tikai virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu un Carnikavas komandu spēle pagājušās sezonas turnīrā Ādažu un Carnikavas komandu spēle pagājušās sezonas turnīrā RACF

Latvijas čempionāta pirmajā līgā šosezon piedalās trīs, bet Rīgas atklātajā čempionātā – četri Pierīgas klubi.

 

 

Ne visai veiksmīgi Rīgas reģiona komandām sācies pirmās līgas turnīrs. Pagājušās sezonas čempioni florbola kluba "Ādaži" spēlētāji jauno sezonu sākuši ar smagu zaudējumu 2:8 viesos pret Kocēnu kluba "Rubene" pirmo komandu. Neveiksmi pirmajā spēlē piedzīvoja arī Ķekavas novada sporta skolas komanda – 6:10 pret Jelgavas novada vienību.

Jau divas spēles paspējuši aizvadīt sporta kluba "Babīte" florbolisti. Vispirms viņi Spuņciemā sīvā cīņā ar 6:5 pārspēja Jelgavas novadu (trīs vārti Mārtiņa Lapsiņa kontā), bet pēc tam piekāpās florbola klubam "Rīga" 3:8.

Šosezon Latvijas pirmajā līgā piedalās 13 komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. FK "Ādaži" spēlē Vidzemes grupā, bet abi pārējie klubi – Centra apakšgrupā. Pa četrām labākajām komandām pēc četru apļu izspēles kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Pirmo divu vietu ieguvēji iegūst tiesības nākamajā sezonā piedalīties virslīgas turnīrā, tiesa, var šīs tiesības neizmantot.

Šonedēļ pirmās cīņas notiek arī Rīgas atklātajā florbola čempionātā, kas mazāku izmaksu dēļ tiek uzskatīts par demokrātiskāku turnīru nekā Latvijas čempionāts un kurā labprāt piedalās pirmajā un otrajā līgā spēlējošās komandas.

Pavisam turnīrā piedalās 14 klubi, kuri pēc teritoriālā principa ir sadalīti Austrumu un Rietumu divīzijā. Austrumnieku vidū ir florbola klubs "Ikšķile", kas otrdien sezonu atklāja ar pārliecinošu uzvaru 8:3 pār Armijas florbola klubu, kā arī florbols klubs "Carnikava" un FK "Ropaži", bet Rietumos septiņu vienību vidū ir sporta klubs "Babīte" (vēl gan ir arī sporta klubs "Saulkalne", taču tā "pieraksts" ir Rīgā).

Pēc divu apļu turnīra pa četrām labākajām komandas iekļūs superlīgā, kur līdz izslēgšanas turnīram aizvadīs vēl divus apļus, bet pārējās cīnīsies "gandarījuma līgā" par vēl divām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.