03.10.2012 12:07

Ar pievilkšanos pie stieņa noskaidros spēcīgākos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar pievilkšanos pie stieņa noskaidros spēcīgākos ieluvingrošana.lv

Sestdien 50 vietās visā Latvijā, tostarp Baložos, Olainē, Salaspilī, Saulkrastos un Siguldā, norisināsies Spēka dienas pasākumi.

 

 

Spēka dienas ietvaros visā Latvijā no plkst. 9 līdz 14 norisināsies pievilkšanās sacensības, kurās var piedalīties ikviens neatkarīgi no vecuma un dzimuma. Mērķis ir noskaidrot spēcīgākos gan pilsētu un novadu konkurencē, gan arī individuāli. Pa četriem spēcīgākajiem vīriem un dāmām sacentīsies finālā Centrālajā dzelzceļa stacijā Rīgā, un to plkst. 18 tiešraidē translēs kanāls LNT.

Sacensību noteikumi paredz, ka katrs sacensību dalībnieks pēc tiesneša uzaicinājuma dodas pie pievilkšanās stieņa, pieķeras tam (vīrieši virstvērienā, sievietes apakštvērienā) un pēc tiesneša signāla veic maksimālo pievilkšanās reižu skaitu. Pievilkšanās reize tiek ieskaitīta, ja dalībnieks, pievelkoties augšup, pārceļ zodu pāri pievilkšanās stienim un, laižoties lejā, pilnībā iztaisno rokas (dāmām atļauts atstāt rokas 90 grādu leņķī).

Dalībniekiem aizliegts izdarīt straujas kustības (raustīties, šūpoties utt.) un izmantot jebkādus akrobātikas elementus. Pievilkšanās reizes, kuras netiks izpildītas atbilstoši noteikumiem, netiks ieskaitītas.

Reģistrēšanās Spēka dienas kopējam rezultātam un individuālajām sacensībām notiek uz vietas pirms dalībnieka starta. Dalībnieks, ierodoties spēka punktā, aizpilda un paraksta reģistrācijas lapu, un, dodoties pie pievilkšanās stieņa, iesniedz aizpildīto lapu tiesnesim.

Pirmie 50 dalībnieki, kas pievilksies vismaz 15 reižu, balvā saņems T kreklus, bet laureātiem "Latvijas dzelzceļš" dāvinās biļetes uz Maskavu vai Sanktpēterburgu.

Pierīgā "spēka punkti" būs izvietoti piecās vietās: Baložos, Cālīšpurva ielā 27 (4. korpusa pagalmā), pie Olaines 2. vidusskolas, pie Saulkrastu vidusskolas, pie Siguldas pilsētas vidusskolas un Salaspils sporta skolas stadionā.

Spēka dienas pasākumus organizē "Latvijas dzelzceļš" kopā ar Latvijas neatkarīgo televīziju un Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrību.