01.10.2012 11:46

Horeliks sestais Krievijas autošosejas čempionāta pēdējā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Horeliks sestais Krievijas autošosejas čempionāta pēdējā posmā www.raf-rrc.ru

Pieredzējušais Babītes novada autosportists "Russian Racing Championship" pēdējā astotajā posmā Smoļenskā tiek uz goda pjedestāla un nefinišē.

 

Sestdien pirmajā braucienā apvienotajā "Touring" un "Super Production" klasē Jānis Horeliks, startējot no necilās 11. pozīcijas, pēc veiksmīga starta ar savu "Honda Civic" mašīnu spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai. Uzvarētājam Mihailam Kozlovskim viņš finišā zaudēja 18 sekundes.

Dienu vēlāk Horelikam bija ceturtā starta vieta, viņš ilgstoši pretendēja uz vēl vienu godalgotu vietu, taču trīs apļus līdz beigām piedzīvoja avāriju un nefinišēja. Otrajā braucienā latvietis tika klasificēts 12. vietā un posma kopvērtējumā ieņēma sesto pozīciju.

Zīmīgi, ka sesto vietu kopvērtējumā Jānis Horeliks ieņēma arī Krievijas čempionāta pirmajā posmā, kas turpat Smoļenskā notika maijā. Un arī toreiz vienā no braucieniem viņš finišēja trešais. Pēdējā startā augusta sākumā Maskavā "Moscow Raceway" trasē Jānis bija izcīnījis iespēju startēt no "pole position", taču tehniskās nebūšanas traucēja izcīnīt godalgotu vietu.