01.10.2012 10:59

SK ”Upesciems” futbolisti – labākie Vidzemes reģionā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Ādaži" un SK "Upesciems" spēles epizode FK "Ādaži" un SK "Upesciems" spēles epizode FK "Ādaži"

Pēdējos sešus gadus sporta kluba "Upesciems" komanda Latvijas otrās līgas reģionālajā turnīrā nav bijusi zemāk par otro vietu.

 

Cīņa par godalgotajām vietām Vidzemes reģiona turnīrā ritēja līdz pēdējām spēlēm. Turnīru sākuši ar četriem zaudējumiem pirmajās četrās spēlēs, SK "Upesciems" futbolisti turpinājumā bija neapturami – nākamajās 14 spēlēs izcīnīja 13 uzvaras un tikai vienreiz nospēlēja neizšķirti.

Pēdējās spēlēs Upesciema komanda pārspēja savus tuvākos konkurentus FK "Ādaži" (4:2) un "Super Nova"/Sigulda (4:1), bet čempionu titulu otro gadu pēc kārtas nodrošināja svētdien ar pārliecinošu uzvaru 4:0 pār futbola klubu "Valka".

SK "Upesciems" futbolisti līdz ar to arī ieguvuši tiesības piedalīties Latvijas otrās līgas finālturnīrā, kurā piedalīsies septiņu reģionālo turnīru uzvarētāji. Finālturnīra finālisti iegūst tiesības nākamgad spēlēt Latvijas pirmās līgas čempionātā. Pērn Upesciema komanda ierindojās otrajā vietā.

No uzvarētājiem atpaliekot par vienu punktu, otro vietu Vidzemes reģionā ieņēma futbola klubs "Ādaži", trešie bija FK "Staiceles bebri", bet ceturtie "Super Nova"/Sigulda.

Rīgas atklāto čempionātu ceturtajā vietā pabeidza Salaspils futbola centra (FC) komanda. Pirms pēdējām spēlēm salaspilieši, kuri labu brīdi vasarā arī bija turnīra līderi, reāli pretendēja uz vietu labāko trijniekā, tomēr līdz tam pietrūka pavisam maz – viena punkta.

Pēdējās trijās spēlēs Salaspils FC futbolisti ar 3:2 uzvarēja "Dinamo Rīga" vienību, ar 5:1 sagrāva pastarīšus "DSVK Traktors" komandu, taču, ielaižot vienīgos vārtus spēles 80.minūtē, ar 0:1 zaudēja RTU futbola centra futbolistus, kuri kļuva par Rīgas čempioniem.

Aizvadītajās 18 spēlēs RTU komanda nopelnīja 38 punktus, četri punkti mazāk bija "Lereona/Rita" un futbola klubam "Ogre", bet Salaspils FC ar 33 punktiem palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Priekšpēdējo devīto vietu ieņēma futbols klubs "Ķekava" (10 p.).

Par trešo rezultatīvāko turnīra spēlētāju ar 14 gūtiem vārtiem kļuva Salaspils FC uzbrucējs Iļja Ščaņicins (labākais vārtu guvējs bija Latvijas futbola valstsvienības bijušais spēlētājs Vīts Rimkus – 18 precīzi raidījumi).