30.09.2012 17:52

Šlēgelmilham piektā un devītā vieta Moncas trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šlēgelmilham piektā un devītā vieta Moncas trasē www.formulatwo.com

Debitējot "Formula Two" čempionātā, ropažnieks Haralds Šlēgelmilhs abos braucienos iekļūst labāko desmitniekā.

Pēdējo reizi talantīgais latviešu autobraucējs pie "formulas" stūres bija sēdies pirms gandrīz diviem gadiem. Sekmīgs starts šāgada "F2" pēdējā posmā slavenajā Moncas trasē Itālijā Haraldam arī varēja pavērt iespēju nākamgad startēt visu sezonu šajā vai kādā citā prestižā autosacīkšu seriālā.

Pirmajos neoficiālajos treniņbraucienos ceturtdien Šlēgelmilhs pārsteidza, sasniedzot otro labāko apļa laiku. Otrajā gan tik labi neveicās – tikai 14. rezultāts 15 braucēju konkurencē. Dienu vēlāk, kad risinājās oficiālie treniņbraucieni, 24 gadus vecais Haralds sasniedza četrpadsmito un trešo pozīciju un dienas beigās atzina, ka, lai arī ir apmierināts ar otrā brauciena rezultātu, esot vēl daudz elementu, kuros progresēt.

Sestdien pēdējā posma pirmā brauciena kvalifikācijā Šlēgelmilhs ieņēma devīto vietu un no šādas pozīcijas arī uzsāka sacīkstes, kas risinājās lietus apstākļos. Jau pēc pirmā apļa viņš bija pakāpies uz sesto vietu, bet beigās apsteidza vēl vienu konkurentu un finišēja piektais, izcīnot desmit punktus "F2" čempionāta kopvērtējumā. "Ir labi. Var un vajag labāk!" bija latvieša īss komentārs sacīkšu pirmās dienas beigās.

Svētdien otrā brauciena kvalifikācijā Haralds bija piektais ātrākais, bet sezonas pēdējo braucienu pabeidza devītajā vietā. Kaut piedalījies tikai divos no sezonas 16 braucieniem, viņš "F2" čempionāta kopvērtējumā ar 12 punktiem ierindojās 13. vietā 23 pilotu konkurencē.

"Lai gan ar rezultātu neesmu apmierināts, kopumā nedēļas nogale ir izdevusies. Ir labi būt atpakaļ. Milzīgs paldies visiem par atbalstu un iespēju pierādīt to, kam daudzi neticēja: atgriezties pēc tik lielas pauzes!" savā tvitera kontā svētdien pievakarē ierakstīja Latvijas autobraucējs.

Pēdējā laikā Haralds Šlēgelmilhs kopā ar māsu Nelliju aktīvi piedalījies tēvam Vladislavam piederošā sporta kompleksa "333" darbībā Ropažu novadā, kā arī noorganizēja amatieru kartinga sacensības "Red Bull Kart Fight". Pirms nedēļas kompleksā "333" Haralds kopā ar domubiedriem bija sarīkojis 500 apļu kartinga sacensības, kurās dalības nauda tika izmantota, lai segtu daļu no izdevumiem, kas saistīti ar piedalīšanos sacīkstēs Moncā.