30.09.2012 15:47

Ģirts Bricis izcīnījis LJF kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis izcīnījis LJF kausu Vladislavs Rutkovskis

Babītes novada jātnieks ar zirgu Chandra H uzvarēja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pēdējā posma galvenajā maršrutā un ieguva pirmo vietu arī kopvērtējumā.

 

Septītajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem Bricis un Chandra H veica distanci bez kļūdām gan pamatsacensībās, gan pārlēkšanā un apsteidza Aleksandru Šakurovu ar Ladiesman un Andi Vārnu ar Never Mind 22.

Kopvērtējumā, kurā tika ieskaitīti četri labākie rezultāti atsevišķos posmos, Bricis savāca 72 punktus. Otrajā vietā ierindojās Maira Leja no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments" (64 p.), trešajā – Rīgas Jātnieku kluba pārstāvis Aleksandrs Šakurovs (62 p.).

M. Leja uzvarēja LJF kausa izcīņas kopvērtējumā divās citās kategorijās – līdz piecus gadus veciem zirgiem (ar Picasso) un 6–7 gadus veciem zirgiem (ar Anytime Pikabello Z). Otrās vietas šajās grupās ieņēma attiecīgi Aigars Bregže ar Corrado no Mārupes novada z/s "Lielceri" un Ģ.Bricis ar Bon Revel. Bricim arī trešā vieta piecus gadus veco zirgu grupā ar Arabin.

Z/s "Lielceri" jātnieces guva divas godalgotās vietas jauniešu konkurencē – Laura Penele bija labākā kopvērtējumā junioru konkurencē, bet Patrīcija Kokina otrajā vietā bērnu grupā (līdz 16 g.v.).

Jāpiezīmē, ka pēdējā posmā sestdien Ģirts Bricis guva vēl vairākas godalgotas vietas. Viņš izcīnīja dubultuzvaru ātruma maršrutā (120 cm šķēršļi) ar zirgiem Esmeralda un Egano Van Kadal, bija pirmais ar Carlord maršrutā zirgiem līdz piecu gadu vecumam un trešais ar Emilie Jolie 6–7 gadus veco zirgu sacensībās.