29.09.2012 20:36

”LDE/Miesnieki” ar kārtējo uzvaru nostiprinās līderpozīcijās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
”LDE/Miesnieki” ar kārtējo uzvaru nostiprinās līderpozīcijās Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija čempionāta otrā posma spēlē sestdien Ķekavas komanda rezultatīvā cīņā ar 44:15 (18:10) pārspēja "Eži/LMT" vienību.

Pēc Gunāra Andersona precīzi izpildīta soda sitiena "miesnieki" pirmie izvirzījās vadībā (3:0). Pēc tam iniciatīva pārgāja "ežu" pusē, divus piezemējumus pēc kārtas izdarīja Kristaps Bērziņš, un rezultāts kļuva 10:3 rīdzinieku labā. Taču turpinājumā veiksmīgāki bija "LDE/Miesnieki" kluba regbisti.

Vispirms Valters Raņķis izdarīja piezemējumu, panākot 8:10, pēc brīža Jānis Zālmans vadībā atkal izvirzīja "Miesniekus" (13:10), Andersons bija precīzs, sitot realizācijas sitienu, bet pirmā puslaika izskaņā viņš precīzi izpildīja soda sitienu – pārtraukumā ejot 18:10 "LDE/Miesnieku" labā.

Spēles otrajā puslaikā iniciatīva lielākoties bija "Miesnieku" sabiedrotā. Piezemējumus guva Raivis Kokins, Valters Raņķis, Leno Bramanis, Gunārs Andersons, bet Andersons trīsreiz bija precīzs, izpildot realizācijas sitienus, informēja Latvijas Regbija federācijā. Beigās visai pārliecinoša turnīra tabulas līderu uzvara.

"Spēli iesākām ar vairākiem jaunajiem regbistiem, taču izrādījās, ka viņi vēl nav īsti gatavi šādām cīņām," bija spiests atzīt "LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris. "Kad laukumā devās vairāki pieredzējušāki spēlētāji, mums piederēja iniciatīva un uzvara devās rokās itin viegli. Tomēr galvenā spēle mums vēl ir priekšā – tas ir 7. oktobra mačs ar pagājušā gada čempioniem "Kalvi". Tas izšķirs visu!"

Citā Latvijas čempionāta spēlē "Garkalne/Livonia" regbisti savā laukumā Upesciemā ar 7:41 (0:21) piekāpās klubam "Kalve". Vienīgos punktus mājiniekiem otrajā puslaikā ar piezemējumu un realizācijas sitienu nopelnīja Arnis Sovostjanovs.

Trīs kārtas pirms čempionāta beigām, "LDE/Miesnieki" regbistiem ir 45 punkti. Viņiem seko "Kalve" ar 37 punktiem, "Eži/LMT" ar 29 un "Garkalne/Livonia" ar 27 punktiem.