27.09.2012 13:16

Čempions gan Latvijā, gan Lietuvā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Čempions gan Latvijā, gan Lietuvā "MX Ādaži"

"MX Ādaži" komandas pārstāvis siguldietis Jānis Kārkliņš uzvarai Latvijas motokrosa čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pievienojis arī Lietuvas čempiona titulus divās klasēs.

 

 

Lietuvas motokrosa čempionātā, kas aizritēja piecos posmos, J. Kārkliņš izcīnīja visai pārliecinošu uzvaru MX2 klasē. No piecām sacīkstēm viņš uzvarēja trijās, arī pēdējās, un divās bija otrais, kopumā finišējot pirmais sešos no desmit braucieniem. Summā viņš savāca 241 punktu un otrās vietas ieguvēju Andi Valtu apsteidza par 37 punktiem. Arī trešo vietu ieņēma latvietis – Agris Ļitvinovs (194 p.).

Nedaudz mazāk pārliecinoša bija Kārkliņa uzvara "Open" klasē. Pēc uzvaras pirmajā posmā aprīlī nākamajos četros viņš ieņēma trīs otrās un vienu trešo vietu aiz lietuvieša Vītauta Buča. Taču, tā kā mājinieks nebija startējis pirmajās sacensībās, kopvērtējumā viņš palika aiz Siguldas motokrosa braucēja (214 punkti pret 200).

Jau ziņots, ka Latvijas čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē Jānis Kārkliņš ierindojās starp laureātiem piecos posmos no sešiem un summā savāca 237 punktus – par 39 vairāk nekā otrās vietas ieguvējs igaunis Rannars Ūsna.