27.09.2012 12:03

Olimpieši aicina pavingrot

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

28. septembrī Olimpiskās dienas pasākumos piedalīsies 76 tūkstoši skolēnu 76 norises vietās visā Latvijā, tostarp Pierīgā – Salaspilī, Ķekavā, Krimuldā, Olainē, vairākās apdzīvotās vietās Mārupes novadā, Ropažos, Sējā un Siguldā.

 

 

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) gadskārtējo Olimpisko dienu ar vienojošo moto "Pavingrosim!" Latvijā piektdien rīko, lai popularizētu olimpisko kustību, veselīgu dzīvesveidu un godīgas spēles principus sportā.

Par pasākuma centrālo vietu šogad izvēlēta Salaspils, kur sporta skolas stadionā plkst. 9.30 notiks Olimpiskās dienas oficiālā atklāšana, LOK karoga un LOK himnas atskaņošana. Plkst. 10.10 visa Latvija vienosies kopīgā rīta vingrošanā, kuru tiešraidē translēs "Radio SWH" un kuru ar Latvijā labi zināmu un tautā mīlētu olimpiešu līdzdalību varēs vērot arī LTV7 ēterā (vingrojumu kompleksa video atrodams internetā). Salaspilī uz stadiona laukuma vingros pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un skolu skolēni.

Pēc kopīgās vingrošanas skolu audzēkņi piedalīsies stafetēs, sacensībās, domrakstu konkursā par tēmu "Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti", kā arī foto konkursā, kura gaitā pasākuma dalībniekiem jāsastājas piecu olimpisko apļu formā un tie jānofotografē. Plānots, ka salaspilieši olimpiskos apļus veidos ar krāsainiem baloniem.

Katru norises vietu ar īpašām veltēm apciemos LOK olimpiskie vēstneši, piemēram, regbija treneris Uldis Bautris Ķekavā, kamaniņu sporta trenere Ingrīda Amantova Ropažos, kalnu slēpošanas trenere Jana Zvejniece Mārupē.

Visiem Olimpiskās dienas dalībniekiem pasniegs SOK piemiņas sertifikātus un piemiņas veltes, bet labākajiem un atraktīvākajiem dienas dalībniekiem būs sarūpēti LOK diplomi, kā arī vērtīgas pārsteiguma balvas. Piemēram, AS "Latvijas Valsts meži" radošo konkursu uzvarētājiem dāvinās "Apple" planšetdatorus un profesionālas tūristu mugursomas. 2000 bērnu no Olimpiskās dienas uzvarētāju komandām saņems ielūgumus "Arēnā Rīga" noskatīties kādu Rīgas "Dinamo" hokejistu spēli. Rīkotāji sadarbībā ar Latvijas Futbola un Regbija federācijām, kā arī Vieglatlētikas savienību dāvinās sporta inventāru.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas.