24.09.2012 09:58

"LDE/Miesnieki" kļūst par Latvijas čempioniem regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"LDE/Miesnieki" kļūst par Latvijas čempioniem regbijā-7 Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pēdējā posmā Valmierā Ķekavas komandu finālā papildlaikā pārspēja Garkalnes regbija kluba vienība "Autowelt/Livonia".

 

 

Latvijas čempionāta regbijā-7 pēdējā trešajā posmā Valmierā piedalījās 12 komandas. Pa ceļam uz finālu abi galvenie favorīti svinēja pa divām uzvarām apakšgrupu cīņās, nezaudējot ne punkta. Pusfinālā "LDE/Miesnieki" pieveica savus kluba biedrus "Ķekava/Miesnieki" 36:0, bet "Autowelt/Livonia" pagarinājumā ar 12:7 pārspēja "Baldone/LSPA" regbistus.

Finālā "LDE/Miesnieki"–"Autowelt/Livonia" rezultātu atklāja Garkalnes kluba spēlētājs Artis Jurkovskis, bet pēc brīža viņa komandas biedrs Aleksejs Kuzņecovs pārsvaru dubultoja – 10:0. Tad aktivizējās "miesnieki" – ar diviem Andra Andersona piezemējumiem tika panākts neizšķirts 10:10, bet pēc Valtera Raņķa precīzi izpildītā realizācijas sitiena rezultāts kļuva 12:10 "LDE/Miesnieku" labā. Pirmo puslaiku noslēdza Leno Bramaņa piezemējums, kas ļāva ķekaviešiem nostiprināt vadību 17:10.

Mača otrajā daļā "LDE/Miesnieku" pārsvars saglabājās ilgu laiku, taču tad sekoja Kristapa Bērziņa izrāviens, ko noslēdza piezemējums un precīzs realizācijas sitiens, atjaunojot neizšķirtu 17:17. Ar šādu rezultātu noslēdzās finālmača pamatlaiks, un, lai noteiktu uzvarētāju, tika sākts papildlaiks līdz pirmajiem gūtajiem punktiem. Šeit atkal sekmīgāki bija "Autowelt/Livonia" regbisti, kuru labā izšķirīgo piezemējumu guva Kristaps Bērziņš, informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Cīņā par trešo vietu "Baldone/LSPA" regbisti ar 12:5 pieveica "Ķekava/Miesnieki" vienību. Savukārt cīņā par piekto vietu jeb šķīvi laukuma saimnieki Valmieras "Fēnikss" ar 14:0 uzvarēja LLU/TELMS komandu. Toties cīņā par biķeri jeb devīto vietu RSU ar 10:7 pārspēja "Misas" vienību.