18.09.2012 13:29

Upesciema petanka komanda izcīnījusi Latvijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Upesciema petanka komanda izcīnījusi Latvijas kausu Krišjānis Grantiņš

Līdz ar galveno balvu Garkalnes novada petanka spēlētāji nopelnījuši tiesības otro gadu pēc kārtas pārstāvēt Latviju Eiropas klubu kausa izcīņā.

Latvijas kausa izcīņā Upesciema stadionā nedēļas nogalē piedalījās piecu klubu sešas komandas. Bez mājiniekiem, kuri startēja ar divām komandām, savu meistarību parbaudīja arī Ropažu "Boule", kā arī spēlētāji no Ikšķiles, Rīgas un Ventspils.

Turnīrs aizritēja pēc apļa sistēmas. Pirmajā kārtā sacentās pa divām trijnieku komandām no katra kluba – viena ar jauktu sastāvu ("mix") un viena ar brīvi izvēlētu sastāvu. Otrajā kārtā sacentās pāri – viens "mix" un divi brīvi sastādīti divnieki.

Sporta kluba "Upesciems" komanda uzvarēja visos piecos mačos – 5:0 pret Ventspili, 4:1 pret "Upesciems-2", kā arī 3:2 pret Ikšķili, trešās vietas ieguvējiem "Boule" un vicečempioniem klubu "Rīgas petanka". Uzvarētāju sastāvā spēlēja Dzintars Seilis, Alvis Zīriņš un carnikavieši Māris Miglāns, Ginta Miglāne, Laura Miglāne un Gatis Miglāns.

Upesciema petanka spēlētāji šogad jau piedalījās Eiropas klubu kausa izcīņā Francijā un pirmo reizi Latvijas petanka vēsturē svinēja vienu uzvaru, pārspējot Džersijas salas čempionvienību 3:2 (pret slovākiem, ungāriem, frančiem un slovēņiem tika piedzīvoti zaudējumi). Visos iepriekšējos turnīros latvieši bija cietuši zaudējumus 0:5.

Šogad SK "Upesciems" pārstāvji izcīnījuši arī ievērojamu skaitu godalgotu vietu Latvijas mēroga turnīros gan dubultspēļu un trijnieku, gan individuālajās un komandu, gan precizitātes sacensībās.

Petanka spēles noteikumus varētu pielīdzināt Latvijā mazliet pazīstamākajam kērlingam. Uzdevums ir, izpildot metienus ar metāla lodēm 6 – 10 metru attālumā, tās novietot pēc iespējas tuvāk mazajai krāsainajai bumbiņai. Par katru bumbu, kas tai ir tuvāk nekā pretiniekam, pienākas viens punkts. Cīņa rit līdz 13 iegūtiem punktiem.