18.09.2012 16:55

Ķekavai kārtējais zaudējums, Salaspilij tehniskā uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavai kārtējais zaudējums, Salaspilij tehniskā uzvara FK "Auda"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) disciplinārā komiteja Salaspils komandas neveiksmi jau ceturtajā pirmās līgas spēlē pēc kārtas dienu vēlāk nomainījusi ar tehnisko uzvaru.

Nepatīkamu neveiksmi nedēļas nogalē piedzīvoja Ķekavas klubs "Auda", kas savās mājās ar 1:2 (0:0) piekāpās turnīra pastarītim futbola klubam "Tukums-2000". Līdz pat otrā puslaika vidum nevienai no komandām neizdevās iekarot pretinieku vārtus, taču tad mājiniekus vadībā izvirzīja Rihards Gorkšs.

Astoņas minūtes vēlāk tukumnieki rezultātu izlīdzināja, bet sešas minūtes līdz pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus, panākot tikai otro uzvaru līdzšinējās 18 spēlēs. Savukārt "Audai" šis bija desmitais zaudējums 17 cīņās.

Neveiksmju josla šķietami ieilga arī futbola skolas "Metta" dublieru un Salaspils sporta skolas apvienotajai komandai (FS "Metta"-2/Salaspils). Pirmdien salaspilieši savās mājās piekāpās futbola kluba "Ventspils" dublieriem 0:2 (0:0).

Pēc vārtu gūšanas momentiem gauži trūcīga pirmā puslaika otrajā abas komandas sāka spēlēt daudz aktīvāk. Vienā no epizodēm mājinieku vārtsargs Sausais nospēlēju ar roku ārpus soda laukuma, par ko nopelnīja sarkano kartīti un 11 metru soda sitienu. Ventspilnieki to realizēja un brīdi vēlāk kādā no pretuzbrukumiem guva arī otros vārtus.

Taču dienu vēlāk LFF disciplinārā komiteja, izskatot FS "Metta" iesniegto protestu, konstatēja, ka spēles laikā no 38. līdz 45. minūtei ventspilnieku rindās laukumā bijis spēles protokolā nepieteikts spēlētājs. Par to FK "Ventspils"-2 vienībai piešķirts tehniskais zaudējums 0:3, kā arī 100 latu naudas sods.

Šis lēmums salaspiliešiem ļāva turnīra tabulā apsteigt FK "Auda" vienību un pakāpties uz devīto vietu – attiecīgi 19 un 17 punktu. Spriežot pēc pašreizējās situācijas, abi Pierīgas klubi reāli var cīnīties par vietām no septītās līdz divpadsmitajai.

(papildināta ar tehniskā zaudējuma piešķiršanu)