17.09.2012 14:10

Siguldas šķēpmetējs – Eiropas bērnu vieglatlētikas spēļu čempions

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas šķēpmetējs – Eiropas bērnu vieglatlētikas spēļu čempions arhīvs

Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēknis Ričards Griezītis izcīnījis zelta medaļu 15 gadus veco jauniešu grupā Čehijas pilsētā Brno notikušajās sacensībās.

Šajā vecuma grupā sacensībām bija pieteikušies 27 dalībnieki. R. Griezītis pirmajos divos mēģinājumos nopelnīja "nullītes", taču trešajā raidīja šķēpu 58,17 metrus tālu un ne tikai iekļuva starp astoņiem labākajiem, kas varēja izpildīt vēl trīs metienus, bet arī uzreiz kļuva par sacensību līderi.

Nākamajā kārtā Ričards savu rezultātu uzlaboja vēl par 31 centimetru, bet pēdējos divos rīku aizmeta pāri 55 metru atzīmei. Otrās vietas ieguvēju Jāzepu Grozu no Smiltenes viņš apsteidza par nepilniem pieciem metriem.

Trešais bija čehs Filips Šuberts (51,51 m). Šajās sacensībās startēja šķēpmetēji arī no Slovākijas, Ungārijas, Krievijas, Ukrainas un Maltas, bet spēlēs kopumā piedalījās 14 valstu jaunie vieglatlēti.

Septembra sākumā Latvijas Vieglatlētikas savienības kausa izcīņā Siguldas šķēpa metējs sasniedza jaunu personisko rekordu 62,70 metri un uzvarēja arī šo sacensību kopvērtējumā. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas kausa izcīņā Griezītis bija labākais 14–15 gadus veco grupā – 53,38 metri.