17.09.2012 12:44

Ikšķiles kluba motobraucējiem panākumi Superkausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles kluba motobraucējiem panākumi Superkausa izcīņā www.superkauss.lv

"Motosports-Elkšņi Racing Team" komandas pārstāvji junioru konkurencē uzvar gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā.

 

 

Populārās Superkausa izcīņas seriāla pēdējais posms Saldū bija pulcējis lielāko daļu Latvijas labāko motokrosa braucēju un četrus tūkstošus skatītāju.

Junioru konkurencē pārliecinošas uzvaras abos braucienos un arī posma kopvērtējumā izcīnīja "Motosports-Elkšņi RT" komandas braucējs Kristers Drevinskis. Piecu posmu kopvērtējumā viņš ierindojās trešajā vietā, bet pirmais sezonas summā bija viņa komandas biedrs Kārlis Kalējs, kurš šoreiz ieņēma ceturto vietu.

Aizraujošas cīņas ritēja prestižākajā MX Pro klasē. Galvenie pretendenti uz uzvaru bija Dāvis Līvs un Lauris Freibergs. Otrā brauciena sākumā D. Līvs piedzīvoja kritienu, taču līdz finišam nespēja tikt arī L. Freibergs, un pirmo vietu Superkausa izcīņas kopvērtējumā izcīnīja Dāvis Līvs.

Par piektā posma uzvarētāju kļuva igaunis Gerts Krestinovs, kurš pārstāvēja "Motosports-Elkšņi RT" komandas (ceturtais pirmajā braucienā, pirmais otrajā). Trešais posmā bija vēl viens Ikšķiles kluba braucējs Roberts Justs (7., 2), sestais Augusts Justs (5., 7.), bet desmitais Leons Kozlovskis no "MX Ādaži" komandas (11., 10.). Kopvērtējumā L. Kozlovskim ceturtā vieta.

Kvadriciklu klasē uz godalgotu vietu reāli pretendēja cits "MX Ādaži" braucējs Kārlis Bole juniors. Pirmajā braucienā viņš finišēja trešais, bija trešajā pozīcijā arī otrajā, taču piedzīvoja kritienu, palika 15. vietā braucienā un ierindojās devītajā vietā posmā.

Trešo vietu kvadru klasē Superkausa kopvērtējumā ieņēma Rinalds Dišlers-Kirilko. Posmā viņam sestā vieta, bet piektais gan posmā, gan kopvērtējumā bija Kristaps Veinbergs (abi "Motosports-Elkšņi RT").

Jauniešu konkurencē septīto vietu Saldus posmā un devīto kopvērtējumā ieņēma Nauris Miķelsons ("MX Ādaži").