16.09.2012 21:09

Mairis Penelis kļuvis par Latvijas čempionu konkūrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri" pārstāvis ar zirgu Progresu uzvar divu dienu šķēršļu pārvarēšanas sacensībās Kleistos.

Čempiona titulu pieaugušajiem izcīnīja, summējot rezultātus divos maršrutos – sestdien sportiskie pāri veica distanci ar 135 cm, bet svētdien ar 145 cm augstiem šķēršļiem. Pirmajā dienā Penelis ar Progresu ieņēma ceturto vietu, bet svētdien galvenajā desmitajā maršrutā trešo (summā 9,07 soda punkti). Mārupietis šāgada Latvijas olimpiādē bija ierindojies otrajā vietā.

Sudraba medaļu izcīnīja limbažnieks Kristaps Neretnieks ar Caramsin (12,0 s.p.), kurš bija labākais svētdienas maršrutā, bet bronzu – divu pēdējo gadu Latvijas čempions, Babītes novada jātnieks Ģirts Bricis ar Chandra H no sporta kluba "Sport de Lux" (12,84 s.p.).

Latvijas čempioni, rēķinot rezultātus sestdien un svētdien veiktajos divos maršrutos, tika noteikti vēl vairākās grupās, un arī tajās Pierīgas klubu pārstāvjiem izdevās iekļūt starp laureātiem.

Sacensībās jaunzirgiem (līdz 5 g. v.) pirmo vietu ar Carlord un trešo vietu ar Picasso kopvērtējumā izcīnīja Maira Leja (Jaunmārupes jātnieku sporta klubs "Temperaments"), bet otrais bija Ģirts Bricis ar Rapsodiju. Savukārt 6–7 gadus veco zirgu grupā labākais izrādījās Bon Ravel ar Brici seglos, bet otrā – Leja ar Parnell Arguss.

Bērniem (līdz 16 gadu vecumam) uzvarēja Patrīcija Kokina no ZS "Lielceri", kura kopā ar Vimbldonu atsevišķās sacensībās ieņēma trešo un pirmo vietu. Tāds pats rezultāts arī kuldīdzniekam Mārtiņam Pilderam ar Vando – viņam otrā vieta. Ceturtā bija Sabīne Siliņa ar Kalgari no Ķekavas sporta kluba "Mežstrazdiņi". Kopvērtējumā jaunajiem jātniekiem (līdz 21 g. v.) labākā bija Kristīne Egle no Grobiņas sporta kluba "Top Sport".

Sacensībās poniju jātniekiem, kurās startēja dalībnieki līdz 16 gadu vecumam, dubultuzvaru abās grupās (poniji līdz 128 un 148 cm) izcīnīja Tīna Dreimane no Garkalnes novada jauno jātnieku sporta kluba "Meždruvas-1".

Nacionālajā čempionātā amatieriem pirmajā vecuma grupā pirmās trīs vietas izcīnīja Marta Smilga (ZS "Lielceri"), Irina Grase un Gundega Ādamsone (abas SK "Temperaments"), bet otrajā grupā trešo vietu ieņēma Olga Šellere no Baldones novada sporta kluba "Telfas".