16.09.2012 17:39

Pirmajās spēlēs ar pieciem vārtiem par maz

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Lielvārde" - FK "Ķekava" "Lielvārde" - FK "Ķekava" Latvijas Florbola savienība

Latvijas čempionāta pirmās kārtas spēlēs florbola klubs "Ķekava" un Ulbroka/florbola skola "Masters" ar vienādu rezultātu 5:6 piekāpjas saviem sāncenšiem iepriekšējās sezonas finālsērijās.

 

 

Pagājušās sezonas "zelta" sērijas dalībnieki FK "Ķekava" un "Lielvārde" simboliski atklāja sezonu ar savstarpējo spēli pirmajā kārtā. Tāpat kā finālā pavasarī, arī šoreiz nedaudz pārāki izrādījās Lielvārdes florbolisti.

Pirmos vārtus sezonā spēles devītajā minūtē guva ķekavietis Ēriks Akulovs. Tad ar diviem precīziem raidījumiem minūtes laikā izcēlās mājinieki, bet līdz pirmajam pārtraukumam Alvis Dāle panāca izlīdzinājumu 2:2.

Otrajā periodā "Lielvārde" divreiz ieguva divu vārtu pārsvaru, taču Jānis Belasovs un vēlāk Kristaps Jēkabsons starpību samazināja, bet trešās trešdaļas pašā sākumā K. Jēkabsons arī panāca izlīdzinājumu 5:5. Piecas minūtes laukuma saimnieki vēlreiz izvirzījās vadībā, un vēlreiz atspēlēties ķekaviešiem vairs neizdevās.

Tikpat sīvi izvērtās cīņa arī starp Ulbroka/FS "Masters" un Cēsu "Lekrings" komandām, kas iepriekšējā sezonā piedalījās spēlē par bronzas medaļām (uzvarēja cēsnieki).

Pirmie vadībā izvirzījās "Lekrings" florbolisti, taču divi precīzi Kārļa Bulāna metieni ulbrokiešiem otrās trešdaļas sākumā ļāva panākt 2:1. Uz nākamajiem četriem Cēsu komandas gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki spēja atbildēt tikai ar vienu Krista Pauloviča raidījumu (3:5). Taču tad Edgars Zeidlers guva ceturtos vārtus, bet divas minūtes līdz pamatlaika beigām arī piektos.

Diemžēl pagarinājuma ceturtajā minūtē veiksme uzsmaidīja Cēsu komandai, un Ulbrokai jāsamierinās ar vienu punktu.

Nākamās spēles Pierīgas florbola klubiem virslīgas turnīrā paredzētas 21.–23. septembrī, kad cīņā iesaistīsies arī "Ķekavas Bulldogs" komanda.