11.09.2012 13:09

Jānis Baumanis nosargā čempiona titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jānis Baumanis nosargā čempiona titulu www.autocross.lv

Talantīgais Mārupes autosportists otro gadu pēc kārtas uzvar Latvijas autokrosa čempionātā B600 bagiju klasē.

 

 

 

Pirms Latvijas čempionāta pēdējā sestā posma sporta kompleksā "Mūsa" Bauskā J. Baumanim pirmo vietu kopvērtējumā vēl varēja atņemt baušķenieks Kaspars Bumbiers. Taču mārupietis svinēja pārliecinošu uzvaru, nosargājot līderpozīcijas.

K. Bumbiers finišēja otrais, bet trešo vietu ieņēma Aigars Liškovskis no Baložiem, pirmo reizi izcīnot vietu uz goda pjedestāla. Latvijas čempionāta kopvērtējumā B600 klasē A. Liškovskim piektā vieta, bet salaspilietim Dmitrijam Kabanovam sestā, ziņo autocross.lv.

Pierīgas autobraucēji stājās uz pjedestāla arī Latvijas jaunatnes un bērnu čempionātos.

Uzvarot pēdējā posmā, par čempionu CK 125 klasē jauniešiem kļuva Emīls Misiņš no Saulkrastiem, bet trešais sacīkstēs un otrais kopvērtējumā bija Viesturs Kalniņš no Ropažiem. Savukārt Beta bagiju čempionātā bērniem ķekavietis Adrians Pūga ieņēma otro vietu aiz pārliecinošā sezonas līdera liepājinieka Daniela Špaka un septiņu posmu summā izcīnīja trešo vietu. Trešais posmā bija Everts Henilāns no Garkalnes, kurš otro vietu kopvērtējumā bija garantējis jau pirms pēdējām sacīkstēm.

"Mūsas" trasē notika arī Latvijas Automobiļu federācijas folkreisa vasaras kausa izcīņas piektā posma sacensības, kurās piekto uzvaru pēc kārtas guva un pirmo vietu kopvērtējumā pirms pēdējā posma nodrošināja cēsnieks Rūdolfs Bogens.

Ivo Gabrāns no Siguldas Bauskā izcīnīja otro vietu, bija labākais junioru konkurencē un saglabāja otro vietu kopvērtējumā. Trešais posmā un pagaidām ceturtais kopvērtējumā ir Rihards Dainis no Jūdažiem.

Jāatgādina, ka folkreisa noteikumi paredz, ka jebkuru sacīkstēs startējušo automašīnu jebkurš klātesošais var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro.