13.08.2018 12:15

Latvijas čempionātā konkūrā dominē Pierīgas jātnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionātā konkūrā dominē Pierīgas jātnieki Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" nedēļas nogalē notika Latvijas čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā jeb konkūrā. Pieaugušo konkurencē divu dienu rezultātu summā uzvarēja 23 gadus vecā sportiste Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sacensību nolikumā paredzēts, ka Latvijas čempiona titulu pieaugušajiem izcīna, pēc īpašas sistēmas rēķinot rezultātus maršrutos Nr. 5 un Nr. 13. Pēc šis formulas par Latvijas čempioni kļuva Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no zemnieku saimniecības "Lielceri", informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests. Otrais bija vēl viens z/s "Lielceri" pārstāvis Aigars Bregže ar Val di Sole, bet trešais – Ģirts Bricis ar Donau no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux".

Atsevišķos maršrutos pieaugušajiem godalgotās vietas rezultātu secībā ieguva:

Nr. 5, ātruma maršruts ar 140 cm augstiem šķēršļiem – Andis Vārna ar Dendelin (z/s "Lielceri") 0 s.p./66,52 s, Aigars Bregže ar Val di Sole (z/s "Lielceri") 0/68,77, Ģirts Bricis ar Donau (RJSK "Sport de Lux"), Laura Penele ar Dundas V.D.M. (z/s "Lielceri") 0/72,16, Aigars Bregže ar Avellyna (z/s "Lielceri") 0/74,77, Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK "Mežstrazdiņi");

Nr. 13, klasiskais konkūrs ar 145 cm augstiem šķēršļiem – Laura Penele ar Dundas V.D.M. (z/s "Lielceri") 4/81,11, Aigars Bregže ar Val di Sole (z/s "Lielceri") 8/81,55, Laura Penele ar Asfort Z (z/s "Lielceri") 8/85,77, Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK "Mežstrazdiņi") 12/80,01, Ģirts Bricis ar Donau (RJSK "Sport de Lux") 12/81,41, Dainis Ozols ar Isidor (LPJSK) 12/91,66.

"Protams, ir prieks par uzvaru, vēl jo vairāk tāpēc, ka iepriekšējos divus gadus dažādu iemeslu dēļ Latvijas čempionātā nestartēju. Pēdējais kauss tika iegūts 2014. gadā vēl jauno jātnieku konkurencē, arī ar Dundas. Gandarījums par to, ka šo panākumu izdevās sasniegt tieši ar Dundas, jo sāku ar viņu strādāt "no nulles", bet tagad stabili lecam "Grand Prix" maršrutus," gandarījumu neslēpa Latvijas čempione Laura Penele. LJF atgādina, ka Lauras tētis Mairis Penelis ir Latvijas 2012. gada čempions konkūrā, mamma Airisa Penele – vairākkārtēja Latvijas čempione iejādē, bet abi – Lauras treneri.

"Kad startēju pirmajā dienā, par titulu nemaz nedomāju, galvenais bija izlēkt tīri. Diemžēl tas neizdevās arī sacensību otrajā dienā, taču kļūdījās arī daudz pieredzējušāki sportisti. Dundas šogad aprit desmit gadi, un tas zirgam ir labākais vecums sportā. Galvenais, ka šis rezultāts panākts, neforsējot sagatavotību, lai zirgs lēktu ar prieku. Zirgs centās, tāpat kā es, un mums izdevās uzvarēt. Zīmīgi, ka no "Lielceriem" galvenajā konkurencē startēja pieci zirgi, un arī citi guva labus panākumus."

Piebilstams, ka 6/7 gadus veco zirgu grupā pirmo vietu izcīnīja Andis Vārna ar High Point VDL, bet junioru un jauno jātnieku grupā (18-21 g.v.) labākā bija Ropažu novada jātniece Sabīne Siliņa.