30.07.2018 10:08

Jātnieku sporta Pasaules kausa Rīgas posma "Grand Prix" maršrutā uzvar rumānis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Neretnieks Kristaps Neretnieks Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" noslēdzies Pasaules kausa (PK) izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā "Rīga–2018", kurās piedalījās astoņu valstu sportisti. Godalgotas vietas vairākos maršrutos izdevās izcīnīt arī Pierīgas sportistiem

Sacensību galvenais maršruts bija "Grand Prix Rīga" ar 140/160 cm augstiem šķēršļiem. Tajā startēja 37 sportiskie pāri, no kuriem seši pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Rumānijas sportists Andrea Herks ar zirgu Trocadero de Jarsay.


Otrajā vietā Hanno Ellermanis ar Freedom no Igaunijas, trešais vēl viens igaunis Kullo Kenders ar Artas. Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks, kurš ar zirgu For Fan ierindojās devītajā vietā, pamatmaršrutu veicot ar 4 soda punktiem.

 

Jāpiezīmē, ka K. Neretnieks sacensību pirmajās divās dienās izcīnīja divas uzvaras – ceturtajā maršrutā (140 cm augsti šķēršļi) ar For Fan un desmitajā maršrutā (135 cm) ar zirgu Camerlane.

"Abi zirgi, ar kuriem startēju galvenajā maršrutā, bija labā formā un rādīja labu sniegumu, bet pats pieļāvu ar katru pa mazai kļūdiņai, un tas bija viens gāzts šķērslis. Pats jutu, ka neesmu "uz viļņa", zinu, ka varam izlēkt labāk. Visas sacensību dienas bija ļoti labs noskaņojums, tāda īpaša sacensību aura, bet uz "Grand Prix" nejutos kā savā ādā," atzina K. Neretnieks.

"Prieks par uzvaru desmitajā maršrutā ar Camerlane, jo zirgs pēc traumas ārstēšanai nepieciešamās pauzes sevi labi parādīja. Kopumā sacensības bija feinas, un paldies, ka Latvijas Jātnieku federācija tās cītīgi organizē jau daudzus gadus."

Trīs reizes labāko trijniekā izdevās iekļūt Ropažu novada sportistei Sabīnei Siliņai. Piektajā maršrutā (120 cm) viņa uzvarēja ar zirgu Lord Lux, pirmajā maršrutā (120 cm) ar Kalgari bija otrā, bet 12.maršrutā (125 cm) ar Lord Lux izcīnīja trešo vietu.

Sabīne Siliņa: "Pirmo reizi startēju starptautiskās sacensībās Lord Lux, un viņam tas ir kas jauns. Viņš sacensībās vispār piedalās tikai divus gadus, un ar mani kopā – tikai piekto reizi. Tāpēc esmu ļoti patīkami pārsteigta, ka izdevās uzvarēt. Diemžēl ar Kalgari gāzu vienu šķērsli, taču mums bija no visiem dalībniekiem visātrākais laiks, kas arī iepriecina. Ļoti patīkami ir uzvarēt starptautiskās sacīkstēs savā valstī, kur jūt līdzi savējie, un par panākumiem priecājās pašmāju līdzjutēji."

Septītajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem trešo vietu ieguva z/s "Lielceri" pārstāvis Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības pavisam notika 12 maršrutos. Galvenais no tiem – "Grand Prix Rīga" – dod ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, iespēju gūt kvalifikācijas punktus startam 2018. gada Pasaules spēlēm un 2019. gada Eiropas čempionātā.