23.07.2018 11:04

Latvijas čempionātā MTB XCO krosā Ikšķilē laurus plūc arī carnikavieši, ķekavieši un baldonieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionātā MTB XCO krosā Ikšķilē laurus plūc arī carnikavieši, ķekavieši un baldonieši Ģirts Kehris

Ikšķiles novadā esošajā dabas parkā "Ogres zilie kalni" lieliskā atmosfērā aizvadīts Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Elites grupā vīriešiem otro gadu pēc kārtas par valsts čempionu kļuva Arnis Pētersons ("ZZK"), bet dāmu konkurencē triumfēja viņa komandas biedrene Katrīna Jaunslaviete-Kipure.

"Ogres zilajos kalnos" Latvijas čempionāts MTB XCO krosā norisinājās pirmo reizi. Latvijas Riteņbraukšanas federācijā atzīst, ka sacensību rīkotāji bija sagatavojuši aizraujošu un ļoti dinamisku trasi, kurā sevi apliecināt varēja kā profesionāli sportisti, tā arī jaunieši, juniori, sievietes un amatieri. Trasē netrūka ne pietiekami stāvu kāpumu un nobraucieni, ne arī tramplīnu un citu pārbaudījumu. Sacensību dalībniekiem papildus pārbaudījums bija spēcīgā svelme.

Elites vīri veica septiņus 4,6 kilometru garos apļus. Jau no pirmā apļa vadībā izvirzījās abi galvenie favorīti – pērnā gada Pasaules kausa ieguvējs U23 vecuma grupā Mārtiņš Blūms no Nīderlandes komandas "CST Sandd Americian Eagle" un šogad Pasaules kausa posmā elites grupā astoto vietu izcīnījušais Arnis Pētersons ("ZZK").

Pavērsiens notika distances otrajā daļā, kad no Mārtiņa Blūma atrauties spēja Arnis Pētersons. Cēsnieks savu pārsvaru turpinājumā palielināja un finiša līniju šķērsoja pārliecinoši pirmajā vietā. Otro vietu izcīnīja Blūms, kuru beigu daļā piemeklēja arī velosipēda tehniskā problēma. Savam bijušajam komandas biedram Mārtiņš zaudēja minūti un astoņas sekundes. Trešo vietu ieguva olimpietis Oskars Muižnieks. Junioru puišu grupā par valsts čempionu kļuva "ZZK" vienības pārstāvis Rodžers Petaks.

Dāmu un junioru meiteņu apvienotajā grupā par valsts čempioni pārliecinoši kļuva "ZZK" komandas sportiste Katrīna Jaunslaviete-Kipure. Sudraba godalgu izcīnīja "KS Sporta kluba" pārstāve Rūta Brakovska, bet pie bronzas medaļas tika labākā no juniorēm – Santa Sanija Jurgena no Ķekavas novada sporta skolas.

Jauniešu grupā puišiem, esot vadībā jau pirmā apļa, triumfēja "ZZK" pārstāvis Arvo Godiņš. Otrā vieta Matīsam Reinšmitam no Carnikavas, bet trijnieku noslēdza mājinieks ikšķilietis Ronalds Blumbergs no "KS Sporta kluba". Arī šajā vecuma grupā meitenēm carnikaviešiem tika sudraba medaļa – to ieguva Renāte Rodionova, kura tikai 20 sekundes zaudēja čempionei dobelniecei Evelīnai Ermanei-Marčenko. Savukārt zēnu grupā puišiem sīvā cīņā uzvaru svinēja Ķekavas novada sporta skolas riteņbraucējs Rihards Reinfelds.

Spraigas un sportiski ļoti aizraujošas cīņas risinājās arī amatieru grupās gan vīriem, gan arī dāmām. "Cycling for all" vīru konkurencē uzvarēja carnikavietis Kārlis Baltacis ("Patria – Bottecchia"), bet dāmu amatieru grupā dubultuzvaru svinēja "Baldones velokomandas" pārstāves Ingrīda Šmite un Anita Antone. Baldones riteņbraucējiem Ikšķilē tika vēl viens čempionu tituls – to "Master 1-2" grupā izcīnīja Edgars Brigmanis.