22.07.2018 19:03

Sacensību "Lielceri Future Cup" ietvaros Jaunmārupē aizvadīts arī Baltijas čempionāts jaunzirgiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andis Vārna Andis Vārna publicitātes

Sestdien zemnieku saimniecībā "Lielceri" Jaunmārupē notika sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā "Lielceri Future Jumping Cup 2018", kuru ietvaros risinājās Baltijas jaunzirgu čempionāts "Future Stars 2018" 5 un 6/7 gadus veciem zirgiem.

Šīs bija pirmās konkūra sacensības, kas risinājās uz "Lielceros" izveidotā Latvijā pirmā pasaules klases laukuma ar "Ebbe&Flut" drenāžas sistēmu.

Sacensību "Lielceri Future Jumping Cup 2018" galvenais maršruts bija "Grand Prix" ar līdz 140 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Startēja 16 sportiskie pāri, no kuriem trīs maršrutu veca bez soda punktiem, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā. Pārlēkšanā visi gāza pa vienam šķērslim, tāpēc vietu sadalījumu izšķīra laika rezultāts. Uzvaru guva Andrjus Petrovs ar zirgu Griffone no Lietuvas (36,97 s), otrajā un trešajā vietā ierindojās mājinieki, z/s "Lielceri pārstāvji" Andis Vārna ar Dendelin (38,00 s) un Aigars Bregže ar Avellyna (43,95 s).

Baltijas jaunzirgu čempionātā uzvarēja Latvijas pārstāvji – ar piecus gadus veciem zirgiem labākā bija Laura Penele ar Iniesta D (z/s "Lielceri"), bet ar 6./7. g.v. zirgiem – Aleksandrs Šakurovs ar Grietje 9 (Rīgas JSK).

Laura Penele Laura Penele


Aleksandrs Šakurovs: "Sacensību apstākļi bija lieliski, jaunais laukums – superīgs, bija prieks lēkt! Prieks arī par to, ka Latvijā izveidots pirmais šādas kvalitātes laukums. Protams, esmu gandarīts par uzvaru. Zināju, ka mans zirgs var labi lēkt šādus augstumus, bet bija jāriskē kādā no pagriezieniem iet pa īsāko trajektoriju, tas izdevās, un tādējādi spēju apsteigt lietuvieti Matu Petraiti, kurš ir ļoti ātrs jātnieks."

Sacensību maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons: "Fantastiski, ka "Lielceru" saimnieki – Peneļu ģimene – uzdrīkstējās un spēja izveidot jauno laukumu. Zirgi lēca labi un jutās komfortabli, bet iegūtās vietas, protams, bija atkarīgas no katra sagatavotības līmeņa. Sacensību organizētāji bija ļoti pacentušies, viss noritēja augstā līmenī, un arī mēs pārējie centāmies savu darbu izdarīt pēc iespējas labi, lai viss darbotos, kā vienots mehānisms. Varu droši apgalvot, ka šis patlaban ir kvalitatīvākais jāšanas sporta laukums Latvijā, un, manuprāt, visi dalībnieki pēc sacensībām devās mājās apmierināti."

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1 a, šķēršļu augstums līdz 110 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g.v. – Žaklīna Orlando ar Chandra H (RJSK "Sport de Lux"); Nr. 2 a, 120/ 125 cm, 2 fāzēs, piedalās juniori līdz 18 g.v. un jaunie jātnieki līdz 21 g.v. – Tīna Dreimane ar Picasso (JJSK "Meždruvas 1"); Nr. 3, 130 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Kristups Petraitis ar Dylano M (Lietuva); Nr. 5, 100 cm, 2 fāzēs, piedalās amatieri – Patrīcija Rita Bembere ar Karme Helena (Mēmeles JSK); Nr. 6, 100 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Annija Vārna ar Candy (JSK "Kriķi").