13.07.2018 16:29

Saulkrastu orientierists Upītis izcīna 15. vietu pasaules junioru čempionātā vidējā distancē

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu orientierists Upītis izcīna 15. vietu pasaules junioru čempionātā vidējā distancē Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas jaunais orientierists Uldis Upītis piektdien Ungārijā izcīnīja 15.vietu vidējā distancē pasaules čempionātā junioriem. Upītis 4,5 kilometru distanci ar 17 kontrolpunktiem veica 33 minūtēs un 13 sekundēs, sacensību uzvarētājam Jesperam Svenskam no Zviedrijas zaudējot 29 minūtes un 32 sekundes.

Zīmīgi, ka visu goda pjedestālu aizņēma Zviedrijas orientieristi.

Vēl A grupā 54.vietu 57 finišējušo sportistu konkurencē izcīnīja Ilgvars Caune, kurš uzvarētājam zaudēja 17 minūtes un 18 sekundes.

B grupā vīriem Fricis Spektors bija septītais, Rihards Krūmiņš ieņēma desmito vietu, bet Edgars Ustinovs finišēja 48.vietā 52 sportistu konkurencē, kamēr Matīss Sliksjānis neizgāja uz starta.

Dāmām A grupas sacensībās, kurās piedalījās 60 sportistes, neviena no Latvijas orientieristēm neiekļuva, bet B grupā Elīza Ozola izcīnīja devīto vietu, Signe Sirmā bija 14., Aiga Irbe Blūma ierindojās 21.pozīcijā, Magda Cigle bija trīs vietas zemāk, Agnija Caune ieņēma 32.pozīciju, kamēr Vilma Alberinga finišēja 45. starp 60 sportistēm.

B un C grupas dalībniekiem bija jāveic īsāka distance ar mazāk kontrolpunktiem.

Upītis šajā pasaules junioru čempionātā uzrādījis labākos rezultātus no pašmāju orientieristiem, sprintā izcīnot 20.vietu, bet garajā distancē finišējot 35.pozīcijā.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā junioriem noslēgsies sestdien ar sacensībām stafetē.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāts pieaugušajiem šogad no 4. līdz 12.augustam notiks Latvijā. Sprinta distances tiks sastādītas Vecrīgā un Āgenskalnā, bet meža distances būs Siguldas apkārtnē.