09.07.2018 13:53

Zirgu dienās Inčukalnā gaidāmi krāšņi priekšnesumi un dažādas aktivitātes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zirgu dienās Inčukalnā gaidāmi krāšņi priekšnesumi un dažādas aktivitātes publicitātes

Jauno jātnieku skolas sporta kompleksā Inčukalnā 14. un 15. jūlijā no plkst. 9.00 norisināsies XI Vislatvijas zirgu dienas. Krāšņi tērpušies un rotājušies, sacensību dalībnieki un zirgi veiks maršrutus un pārsteigs ar dažādiem priekšnesumiem. Būs arī daudzveidīgas aktivitātes skatītājiem.

Uz pasākumu īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem, kurus gaidīs daudzas un dažādas aktivitātes: iespēja vizināties ar Kristoferu Robinsu un fotografēties ar ponijiem, iepazīties ar īstu zirgu un izzināt stalli. Katru dienu darbosies kafejnīca, amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš, bērniem seju apgleznošanas meistarklase, kā arī izlozes un konkursi visiem skatītājiem ar interesantām balvām, informē Jauno jātnieku skolas mediju pārstāve Inga Zālīte.

Sestdien, 14. jūlijā, no plkst. 9.00 visas dienas garumā notiks šķēršļu pārvarēšana augstumā no 105 cm līdz 140 cm, kas ir pa spēkam tikai ļoti pieredzējušiem jātniekiem un zirgiem. Būs arī maršruts "Spēks un izveicība", kas notiks vairākās kārtās. Tāpat skatītājus priecēs ātruma sacensības, kurās jātniekam ar zirgu iespējami īsākā laikā jāveic maršruts bez kļūdām.

Savukārt svētdien, 15. jūlijā, no plkst. 9.00 notiks Izaicinājuma kauss, kurā piedalās jātnieki no 25 gadu vecuma – zirgu audzētāji, zirgkopēji, treneri, tiesneši, palīgi, pajūgu braukšanas un iejādes sportisti, veterinārārsti un citi dalībnieki, kuri nekad vai vismaz 5 gadus nav piedalījušies sacensībās šķēršļu pārvarēšanā. Pēc tam sekos stafetes maršruts jātniekiem (ar ponijiem) un palīgiem. Īpaši krāšņs būs "Speed and Music" maršruts, kurā jātnieki piedalīsies krāsainos tērpos: dāmas greznās blūzēs un kleitās un kungi – košos kreklos. Krāšņo programmu papildinās sacensības iejādē, kur dalībnieki sacentīsies individuāli un pāros, skaidro I. Zālīte.

Diena noslēgsies ar iemīļotāko un gaidītāko maršrutu "Ride and Drive", kas ir pats nenopietnākais visās sacensībās. Dalībnieki startē pāros – viens no dalībniekiem noteiktu maršrutu veic zirga mugurā, sacenšoties uz ātrumu un precizitāti, otrs maršrutu veic, braucot ar traktoru un sacenšoties uz ātrumu. Laukums ir sadalīts divās daļās, un reizē startē divi konkurējoši dueti, dalībnieki piedalās maskās, un katrai komandai ir īpašs komandas nosaukums.

"Laikā starp maršrutiem dalībniekus un skatītājus priecēs voltizēšanas (vingrošana zirga mugurā) paraugdemonstrējumi un adžilitī suņu šovs, kas ir zirgu mazo draugu suņu sporta veids, tā noteikumos ir zināma līdzība ar konkūra noteikumiem. Piemēram, arī adžilitī sacensībās veicamo maršrutu apskatās tikai cilvēks, bez suņa. Uzdevums sacensību maršrutā ir veikt noteikto trasi pēc iespējās īsākā laikā un bez kļūdām, tomēr vienkārši tas šķiet tikai pirmajā brīdī – trasē cilvēks drīkst sunim dot vienīgi balss komandas vai komandas ar žestiem, suns sacensībās skrien brīvi, bez pavadas. Interesanti solās zirgu skolas un rikšotāju paraugdemonstrējumi, kā arī pajūgu parāde. Tāpat būs iespēja iepazīties ar zirga iejūgšanas pamatiem," teic I. Zālīte.

Senioriem un bērniem līdz 18 gadu vecumam ieeja ir bez maksas. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī pasākuma norises vietā. Plašāka informācija atrodama vietnē www.latvianhorses.lv.

XI Vislatvijas zirgu dienas organizē Jauno jātnieku skola, kura kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem, informē I. Zālīte.