28.06.2018 21:47

Carnikavietis Skujiņš kļūst par Latvijas čempionu individuālajā braucienā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavietis Skujiņš kļūst par Latvijas čempionu individuālajā braucienā Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien Biķernieku trasē triumfēja valsts čempionāta sacensībās individuālajā braucienā.

Carnikavietis Skujiņš 32,4 kilometrus garo distanci veica 38 minūtēs un 37,4 sekundēs, otrās vietas ieguvēju Gati Smukuli pārspējot par vienu minūti un 24,7 sekundēm. Skujiņa vidējais ātrums distancē bija 50,3 kilometri stundā. Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais Latvijas čempiona tituls karjerā.

"Šis ir mans pirmais individuālā brauciena tituls karjerā. Jūtos pagodināts, to izcīnot, jo gadu varēšu braukt čempiona kreklā. Uzvarēt bija liels mērķis. Individuālajā braucienā var kontrolēt sacensību gaitu, kamēr grupas brauciens ir krietni smagāks – tajā vajag arī veiksmi. Esmu pateicīgs komandai un vietējiem "Trek" pārstāvjiem, kuri mani uzmundrināja un palīdzēja. Tāpat bija patīkami izcīnīt uzvaru ģimenes locekļu priekšā," Skujiņa pārstāvētā "Trek–Segafredo" komanda citē latvieša teikto.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Aleksejs Saramotins, kurš Skujiņam zaudēja vienu minūti un 28,7 sekundes. Ceturtais bija Krists Neilands, piekto vietu ieņēma Andžs Flaksis, bet pirmo sešinieku noslēdza Ēriks Toms Gavars. Gavars kļuva par čempionu U-23 vecuma grupā, apsteigdams Kristeru Ansonu un Kristapu Pelčeru.

Savukārt dāmu konkurencē nepārspēta palika Latvijas vadošā riteņbraucēja Lija Laizāne, bet uz goda pjedestāla vēl kāpa Viktorija Sipačova un Helēna Ērgle. Laizāne ir iepriekšējo trīs gadu Latvijas absolūtā čempione un tuvojas savai ceturtajai dubultuzvarai pēc kārtas.

Junioru konkurencē triumfēja Alekss Jānis Ražinskis, bet juniorēm par čempioni kļuva Daniela Leitāne, kamēr jauniešiem pirmie bija Roberts Andersons un Kitija Siltumēna.

Pērn par Latvijas čempionu individuālajā braucienā tika kronēts Saramotins, otrais bija Skujiņš, bet bronza tika Neilandam.

Elites riteņbraucējiem valsts čempionāta sacensības turpināsies 1. jūlijā Talsos, kur vadošie šī sporta veida pārstāvji cīnīsies par Latvijas čempiona titulu grupas braucienā.