25.06.2018 14:33

Programmas ietvaros uzstādīs 11 āra trenažierus, arī Ķekavā un Ikšķilē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Programmas ietvaros uzstādīs 11 āra trenažierus, arī Ķekavā un Ikšķilē publicitātes

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējo atbalstītāju "Coca-Cola Foundation" turpina īstenot programmu "Par aktīvu dzīvesveidu" jeb "Wake Your Body", kuras galvenais mērķis ir veicināt un pilnveidot aktīva un veselīga dzīvesveida popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū.

Programma "Par aktīvu dzīvesveidu" šajā gadā atbalstīs 11 multifunkcionālu āra trenažieru izvietošanu visā Latvijā. Kā informēja Olimpiskajā komitejā, noslēdzoties pieteikuma iesūtīšanas termiņam, LOK saņēma iesniegumus no 79 Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām, ko izskatīja īpaša žūrija. Visi iesniegtie pieteikumi tika sadalīti piecos grozos, un izlozes kārtībā par uzvarētājiem kļuva Ķekavas, Ikšķiles, Burtnieku, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Priekuļu, Rēzeknes un Saldus novada pašvaldības, kā arī Daugavpils un Jelgavas pilsētas domes.

Āra trenažieri novada centros un pilsētās tiks izvietoti dažādās vietās – pilsētas stadionos un parkos, sporta centros un aktīvās atpūtas vietās pludmalēs un citur. Plānotie multifunkcionālo āra trenažieru atklāšanas datumi katrā reģionā ir atšķirīgi, taču pirmie trenažieri tiks uzstādīti jau šī gada jūlija beigās un to uzstādīšana turpināsies līdz pat gada beigām.

"Esam gandarīti, ka "Coca-Cola Foundation" turpina popularizēt un atbalstīt aktīva dzīvesveida projektus Latvijā un tās reģionos", izsakās LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Veselība ir viena no galvenajām cilvēka dzīves vērtībām, un sporta nodarbības ir efektīvs veids kā to uzlabot. Ar šīs programmas atbalstu veicināsim veselīga dzīvesveida popularizēšanu Latvijas reģionos".

"Wake Your Body" programma tiek īstenota visās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, katrā no tām izvietojot 11 multifunkcionālus āra trenažierus.