20.06.2018 10:29

Līgo kausa izcīņā Salaspilī triumfē Lietuvas galda tenisisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līgo kausa izcīņā Salaspilī triumfē Lietuvas galda tenisisti Salaspils galda tenisa klubs

Salaspilī aizvadīta vietējā galda tenisa kluba rīkotā ikgadējā Līgo kausa izcīņa. Kā vēsta rīkotāji, šogad turnīram bija lielāks balvu fonds, kas lika cerēt uz spēcīgāku turnīra sastāvu, un cerības attaisnojās.

Turnīrā piedalījās 56 galda tenisisti, starp kuriem bija arī abi Lietuvas individuālā čempionāta finālisti, kā arī Latvijas čempions.

Sacensību galvenās cīņas izvērtās ļoti spraigas un interesantas. Par Līgo kausa uzvarētāju kļuva šī gada Lietuvas čempions Medards Stankevičs, kurš pusfinālā ar 4:2 apspēlēja šī gada Lietuvas čempionāta finālistu Rimu Lesivu, bet finālā ar 4:0 pieveica vēl vienu savu tautieti Ķēstuti Žeimi.

Pašreizējais Latvijas čempions Artūrs Reinholds pusfinālā sīvā cīņā ar 3:4 piekāpās Žeimim, bet spēlē par trešo vietu ar 2:3 Lesivam un ierindojās ceturtajā vietā.

Speciālbalvas saņēma labākie spēlētāji atsevišķās kategorijās: labākais 40+ vecuma grupā – Anti Luigemā (Igaunija), labākais 60+ vecuma grupā – Kārlis Sausnītis, labākais jaunietis – Osvalds Jodelis (Lietuva), labākā sieviete – Vitalija Venckute (Lietuva), labākais reitinga grupā 400+ – Oļegs Korovaikovs, labākais reitinga grupā 200+ – Uldis Melbergs.