18.06.2018 14:07

Latvijas galda hokeja komandai – Eiropas čempionāta sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas galda hokeja komandai – Eiropas čempionāta sudrabs galdahokejs.lv

Inčukalna galda hokeja kluba spēlētāja Edgara Saulīša pārstāvētā Latvijas izlase izcīnījusi sudraba godalgas Zviedrijā notikušā Eiropas čempionāta komandu turnīrā prestižākajā "Open" grupā.

Apakšgrupu turnīrā latvieši svinēja piecas uzvaras pār Zviedriju (15:9), Norvēģiju (15:7), Lietuvu (22:2), Baltkrieviju (24:1) un Igauniju (18:1), ceturtdaļfinālā pieveica Čehiju (12:4), pusfinālā Ukrainu (11:5) un vienīgi finālā bija spiesti piekāpties Krievijas galda hokejistiem 7:12.

"Open" grupas individuālajā turnīrā Edgars Saulītis pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas un iekļuva izslēgšanas turnīrā, kura pirmajā kārtā (sešpadsmitdaļfinālā) ar 1:4 piekāpās Janim Galuzo no Krievijas un 128 dalībnieku konkurencē finišēja 23. vietā.

Par Eiropas čempionu kļuva krievs Maksims Borisovs, bet divas nākamās vietas ieņēma titulētie bērnu un jaunatnes centra "Laimīte" pārstāvji Edgars Caics un Atis Sīlis (finālā Caics čempionam piekāpās 3:4).

Veterānu (40-50 g.v.) individuālajā turnīrā Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvis Sandis Kalniņš ierindojās 19. vietā 45 dalībnieku konkurencē, bet komandu turnīrā kopā ar pārējiem Latvijas veterāniem ieņēma septīto vietu. Inčukalna klubs bija pārstāvēts arī bērnu (U13) turnīrā, kurā astoto vietu ieguva Toms Baumanis un divpadsmito – Roberts Līvmanis.

Vēl vienu godalgu Latvijai Eiropas čempionātā izcīnīja dāmu komanda, kas grupu turnīrā guva divas uzvaras divās spēlēs, tomēr finālā piekāpās zviedrietēm.