18.06.2018 12:50

Pierīgas riteņbraucēji krāj medaļas Madonā un Valmierā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī “Virši-A” distancē trešo vietu absolūtajā vērtējumā dāmām un pirmo vietu W16 vecuma grupā izcīnīja carnikaviete Renāte Rodionova. Arī “Virši-A” distancē trešo vietu absolūtajā vērtējumā dāmām un pirmo vietu W16 vecuma grupā izcīnīja carnikaviete Renāte Rodionova. Igo Japiņa sporta aģentūra

Aizvadītās nedēļas nogalē ar Pierīgas novadu sportistu piedalīšanos turpinājās riteņbraukšanas sacensību seriāli. Madonā aizvadīts SEB MTB (kalnu riteņbraukšanas) maratona ceturtais posms, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts MTB maratonā, bet Valmierā – "SMScredit.lv" BMX čempionāta ceturtais posms.

SEB MTB maratona posmā galvenajā "Toyota Hybrid" distancē dalībnieki veica 62 kilometru garu distanci, un elites grupā par valsts čempioniem kļuva Oskars Muižnieks un Lija Laizāne.

Vienpadsmit minūtes uzvarētājai zaudēja Ingrīda Šmite no Baldones velokomandas. Posma kopvērtējumā tas viņai deva ceturto vietu, Latvijas čempionāta ieskaitē – bronzas medaļu (trešā finišēja Baltkrievijas sportiste), bet SEB MTB kopvērtējumā pēc četriem posmiem – saglabātu līderes krekliņu. Vienu pozīciju aiz komandas biedrenes mērķi sasniedza otra Baldones velokomandas pārstāve Anita Antone.

Arī "Virši-A" distancē starp labākajiem bija vairāki Pierīgas novadu riteņbraucēji. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā dāmām un pirmo vietu W16 vecuma grupā izcīnīja carnikaviete Renāte Rodionova. TW grupā labākā izrādījās Beate Kovgere no "EMU Mālpils sporta kluba", bet W35 vecuma grupā uzreiz aiz labāko trijnieka ierindojās Diāna Šika no "Stopiņi Velo" komandas. Puišiem M16 grupā trešais finišēja Matīss Reinšmits no Carnikavas, bet vīriem M45 grupā piektais Sergejs Rodionovs no "ĀdažiVelo" komandas.

SEB MTB maratona sezona turpināsies 15. jūlijā, kad kalnu riteņbraukšanas cienītājus uzņems Kuldīga.

"SMScredit.lv" BMX čempionāta ceturtajā posmā "Tālavas" trasē Valmierā, kurā startēja 350 dažādu vecumu riteņbraucēji, mazliet pieticīgāki kā citkārt bija Mārupes BMX kluba pārstāvji. Tiesa, bez medaļām viņi nepalika.

B15-16 vecuma grupā nepārspēts visos braucienos palika Edvards Emīls Liberts. Tikpat pārliecinoši pirmais B11 grupā bija Emīls Allers, bet trešo vietu šajā grupā izcīnīja vēls viens Mārupes kluba pārstāvis Adrians Jermakovs. Trešā vieta arī Kitijai Elstei junioru un dāmu elites grupas sacensībās.

Savukārt B12 grupā klasi atkal demonstrēja carnikavieši – pirmo vietu izcīnīja Kristers Apels un trešo Kristers Oiguss.

7. un 8. jūlijā Latvijas labākie BMX riteņbraucēji pulcēsies Mārupē, kur sestdien notiks vienas dienas Latvijas čempionāts, bet svētdien Mārupes kausa izcīņa.