16.06.2018 18:23

Valsts prezidenta balvas izcīņā izceļas arī Pierīgas vieglatlēti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dmitrijs Serjogins Dmitrijs Serjogins Vidzemes Olimpiskais centrs

Divas dienas Ogres stadionā risinājās tradicionālā Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, kur par uzvaru kopvērtējumā sacentās triju Baltijas valstu izlases un individuāli – arī sportisti no Baltkrievijas. Latvijas komanda summā ieņēma otro vietu.

5000 metru skrējienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja mārupietis Dmitrijs Serjogins, kurs finišēja pēc 14 minūtēs un 23,25 sekundēm, tuvāko sekotāju igauni Abneru apsteidzot par 16 sekundēm.

Vesera mešanas sacensības piektdien vakarā notika Salaspils sporta nama stadionā. Par uzvarētāju kļuva Sergejs Kalamovecs no Baltkrievijas, kurš jau sākumā izvirzījās vadībā un pēdējā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu 76,18 metri.

Otro vietu individuāli un pirmo Baltijas valstu mačsacīkstes ieskaitē guva mājinieks salaspilietis Igors Sokolovs. Arī viņa veiksmīgākais bija pēdējais sestais raidījums, kurā veseris aizlidoja 68,70 metrus tālu.

Neveiksmīgākas sacensības izvērtās Stopiņu novada domes priekšsēdētājas vietniekam Aināram Vaičulēnam. No sešiem mēģinājumiem viņam tika ieskaitīti tikai divi, un 59,83 metrus tālais metiens deva tikai septīto vietu.

Dāmu konkurencē Salaspilī dubultuzvaru guva Igaunijas vesera metējas Anna Marija Orela (68,15 m) un Raela Kalda (53,42 m), bet rīdzinieces Eva Rudzīte (46,40 m) un Laura Feldmane (41,72 m) palika attiecīgi piektajā un sestajā vietā.

Komandu kopvērtējumā Valsts prezidenta balvas izcīņā uzvarēja Lietuvas vieglatlēti (272 p.), kuriem sekoja Latvija (266) un Igaunija (262). Savukārt individuāli labākos rezultātus visās disciplīnās sasniedza Gunta Latiševa-Čudare, kura sasniedza personisko rekordu 200 metru skrējienā (22,94 sekundes), un Igaunijas šķēpa metējs Magnuss Kirts (86,70 metri).