15.06.2018 12:03

Finišējis orientēšanās sacensību seriāls "Saulkrastu pavasaris"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Finišējis orientēšanās sacensību seriāls "Saulkrastu pavasaris" Saulkrastu sporta centrs

No aprīļa sākuma līdz jūnija vidum katru trešdienu Saulkrastu, Carnikavas un Ādažu novados norisinājās orientēšanās sacensību seriāls "Saulkrastu pavasaris", kas 11 kārtās pulcēja teju divarpus simtus šī sporta veida cienītāju.

Līdz ar pēdējā posma sacensībām kļuvuši zināmi uzvarētāji atsevišķās vecuma grupās. Atbilstoši nolikumam, par uzvaru posmā pienācās 13 punkti (par otro 10, par trešo 8 utt.) un kopvērtējumā tika ieskaitīti deviņi labākie rezultāti, līdz ar to maksimālā iegūstamo punktu summa bija 117.

Šo rezultātu nevienam dalībniekam sasniegt neizdevās, taču divas orientieristes tam bija ļoti tuvu – pa 114 punktiem savāca carnikaviete Grieta Grantskalna S12 grupā meitenēm un orientēšanās kluba "Kāpa" trenere Tamāra Kosmačeva S55 grupā dāmām. Viņas abas uzvarēja astoņos posmos un vienreiz bija otrās.

Arī citās grupās uzvarētāji kopvērtējumā lielākoties labākie bija mājinieki saulkrastieši un kaimiņi no Carnikavas un Ādažiem: Krista Grantskalna (S10), Kārlis Strazdiņš (V10), Laura Ozolniece un Arturs Turlais (S10 un V10 grupas ar palīgiem distancē), Daņila Gaļelejvs (V12), Marta Marija Birzkope (S14), Jurģis Strazdiņš (V14), Una Dzērve (S16), Roberts Ķirkums (V16), Eva Šauriņa (S21), Artūrs Verza (V21), Tatjana Ivulāne (S35), Andris Strazdiņš (V35), Pēteris Magone (V55), Aivars Ozolnieks, Uģis Kūliņš, Indra Galvāne (atklātās klases) un Inga Kandere (iesācēji).

Orientēšanās seriālu "Saulkrastu pavasaris" rīkoja OK "Kāpa" sadarbībā ar Saulkrastu kultūras un sporta centru un Latvijas Orientēšanās federāciju.