04.06.2018 14:45

"Ezerkauliņu" Salaspils pilsētas pusmaratons pulcē vairāk nekā 600 skrējēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ezerkauliņu" Salaspils pilsētas pusmaratons pulcē vairāk nekā 600 skrējēju Salaspils sporta nams

100 kilogrami svaigu gurķu – ar šādu oriģinālu balvu uzvarētājus galvenajā distancē jau ne pirmo gadu nodrošina "Ezerkauliņu" Salaspils pilsētas pusmaratona rīkotāji un labvēļi. Šogad četrās distancēs bērniem un pieaugušajiem piedalījās vairāk nekā 600 skrējēju.

Varen intriģējošas izvērtās sacensības pusmaratona distancē vīriem, kuru finišā labāko trijnieku šķīra viena sekunde – dobelnieks Jānis Grigensons (1.08:46) par nieka tiesu apsteidza rīdzinieku Jāni Višķeru un Dmitriju Serjoginu no Mārupes.

Dāmu konkurencē jau ceturto gadu pēc kārtas konkurentēm cerības neatstāja Ilona Marhele no Alūksnes (1.25:14), kura otrās vietas ieguvēju Leldi Neimani no Cēsīm apsteidza par divām minūtēm. Ceturto vietu dāmu konkurencē un trešo vietu S30 vecuma grupā ieņēma mājiniece salaspiliete Jekaterina Sokunova (1.28:38), trešā S50 grupā bija Daina Fišere, bet S40 grupā dubultuzvaru svinēja ikšķilietes Inga Zālīte un Iveta Caune.

Arī šogad pusmaratona galvenie atbalstītāji "Ezerkauliņi" pusmaratona uzvarētājiem dāvināja 100 kg svaigu gurķu, līdz ar to Jānis Girgensons un Ilona Marhele uz kādu laiku ir gan sevi, gan savus tuviniekus nodrošinājuši ar šiem veselīgajiem dārzeņiem, atzīst rīkotāji.

10,55 km distancē Salaspils skrējēji guva vēl lielākus panākumus. Vīru konkurencē Aigars Feteris (37:02) finišā piekāpās tikai uzvarētājam Valērijam Žolnerovičam no Ventspils (33:29), bet dāmām trešā absolūtajā vērtējumā bija Ginta Zēberga (44:35, uzvarēja Jeļena Ābele – 41:04).

Savās vecuma grupās pirmo vietu ieguva A. Feteris (VK20) un pusmaratona patronese Malda Caune (SK60), otrās – Askols Bušmanis (VK50) un G. Zēberga (SK30), trešo – Mārtiņš Rencis (VKJ), Igors Budkevičs (VK50), Kristina Siliņa (SK50) un Anete Vircava (SKJ).

Tukšā nepalika arī vairāku citu Pierīgas novadu pārstāvji. Par uzvarētāju SK50 grupā kļuva Ināra Lūse no Carnikavas, viņas novadnieks Vilnis Liepiņš bija trešais VK60 grupā, Inita Volāne no Ādažiem – otrā SK50 grupā, bet Eduards Pāķis no Saulkrastiem – trešais VK40 grupā.

Gandrīz divi simti skrējēju devās 5,27 km distancē. Mērķi pirmie sasniedza Sergejs Trokmanis no Aizkraukles (18:20) un Viktorija Bogdanova no Ventspils (21:16), bet trešajās vietās kopvērtējumā ierindojās Anatolijs Purviņš no Salaspils (18:36) un Līna Gaile no Siguldas (22:08).

Tos, kuri jau bija noskrējuši vai tikai atnākuši just līdzi, ar priekšnesumiem izklaidēja kultūras nama kolektīvi, bet par sportiskām aktivitātēm rūpējās "Body Factory", piedāvājot savus spēkus pārbaudīt āra trenažieru zālē. Pasākumu organizēja Salaspils sporta nams, sadarbojoties ar kultūras namu un Komunālo dienestu.