04.06.2018 16:25

Foto: Baldones riteņbraucēji arī šogad paliek nepārspēti Pierīgas MTB sacīkstēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Godalgoto vietu ieguvēji komandu vērtējumā Godalgoto vietu ieguvēji komandu vērtējumā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Piekto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās kalnu riteņbraukšanā (MTB) Riekstukalnā, iegūstot maksimālo punktu summu, uzvarējusi Baldones novada komanda. Otro vietu šogad ieguva Stopiņu novada un trešo – Mārupes novada riteņbraucēji.

Riekstukalnā bija pulcējušies sportisti no 11 Pierīgas novadiem – par diviem vairāk nekā pirms gada. Tiesa, vairākas komandas startēja nepilnos sastāvos, nepretendējot uz augstu vietu kopvērtējumā, bet izmēģinot spēkus individuāli.

Sacensības noritēja sešās vecuma grupās un distances no četriem līdz 24 kilometriem. Komandu ieskaitē ņēma vērā katra novada pārstāvju sešus labākos rezultātus. Par pirmo vietu katrā vecuma grupā pienācās 20 punkti (par otro 18 utt.), līdz ar to maksimālais punktu skaits bija 120.

Mājinieki baldonieši, tāpat kā pirms gada, atkal savāca šo normu, turklāt uzvaras dāmas un vīri dalīja uz pusēm. Savās grupās pirmās vietas izcīnīja Edgars Brigmanis (V2), Ainārs Žēbers (V4), Jānis Vējons (V5), Anita Antone (S1), Zanda Kārkliņa (S3) un Anna Jakuška (S6). Baldones MTB braucējiem vēl arī trīs otrās un četras trešās vietas.

Otro vietu komandu vērtējumā ar 105 punktiem ieņēma Stopiņu novada komanda, kuras sastāvā ar uzvaru izcēlās Līga Actiņa (S2). Trešie ar 104 punktiem bija mārupieši, kuriem uzvaru šoreiz gan nebija, toties četras otrās un divas trešās vietas.

Babītes novadam divas individuālās uzvaras un arī ceturto vietu kopvērtējumā (84 p.) nodrošināja Atis Brikovskis (V3) un Rita Golvere (S4). Punktu mazāk nopelnīja Ropažu novada riteņbraucēji, kuru rindās labākā ar pirmo vietu S5 grupā bija Marija Jureņenoka.

Sesto vietu ieņēma Mālpils novads (75 p.), bet septīto un astoto attiecīgi – Salaspils (71) un Krimuldas (60) novadu komandas, kuru sastāvos individuāli labākie bija uzvarētāji vecākajā un jaunākajā grupā vīriem – salaspilietis Vismants Caune (V6) un krimuldietis Haralds Ūdris (V1). Kopvērtējuma sarakstu noslēdza Ķekavas (39 p.), Olaines (16) un Ādažu (15) riteņbraucēji, kuri sacensībās šoreiz bija pārstāvēti ar 1-3 dalībnieku.

Pierīgas novadu sporta spēlēs iestājies vasaras pārtraukums līdz 24. augustam, kad Ropažos norisināsies gadskārtējās Pierīgas pašvaldību darbinieku sporta spēles.