03.06.2018 21:07

3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" nepārvar "Challenger" turnīra pusfinālu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" nepārvar "Challenger" turnīra pusfinālu pixabay.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar LBL otrās divīzijas čempionvienības BK "Ķekava"/"Optibet spēlētājiem "Nauri Miezi un Agni Čavaru, kā arī Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien nepārvarēja Hāgā notiekošā "Challenger" sērijas turnīra pusfinālu.

Vispirms svētdien ceturtdaļfināla cīņā Latvijas vienība ar 22:12 droši apspēlēja Ļubļanas "East" komandu no Slovēnijas, sasniedzot pusfinālu. Vēlāk par vietu finālā "Rīga Ghetto Basket" ar 18:20 spraigā cīņā piekāpās "Ralja Intglactic" basketbolistiem no Serbijas, cīņas izskaņā nenoturot 17:11 vadību.

Iekļūšana finālā Latvijas komandai būtu ļāvusi kvalificēties Prāgas "Masters" turnīram, kas notiks augusta sākumā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Rīga Ghetto Basket" izcīnīja uzvaras abās grupu turnīra spēlēs un bija pirmā B apakšgrupas kopvērtējumā. Latvijas komanda vispirms ar 21:12 pārspēja Itālijas vienību Romas "Leonis", bet pēc tam guva virsroku 22:11 pār Āhenes "Der Stamm" no Vācijas.

Zīmīgi, ka Krūmiņam šī bija atgriešanās laukumā pēc ilgāka laika posma, kurā viņš dziedēja pērn gūto savainojumu.

Tikmēr otra Latvijas komanda "Mārupe LSA", kuras sastāvā bija Nauris Metnieks, Toms Straudovskis, Armands Seņkāns un Artūrs Kramiņš, nepārvarēja kvalifikāciju. Vispirms Mārupes basketbolisti ar 21:17 pārspēja Argentīnas vienību Huninas "Argentino", bet pēc tam ar 16:18 piekāpās "Antwerp" 3x3 basketbolistiem no Beļģijas.

Tikai kvalifikācijas grupas uzvarētāja iekļuva pamatturnīrā.

Jau vēstīts, ka "Rīga Ghetto Basket" komanda sezonas pirmajā "Challenger" posmā Dienvidkorejā apstājās pusfinālā, bet nedēļu vēlāk otrajā etapā Ķīnā izcīnīja uzvaru. Savukārt pirms divām nedēļām Latvijas vienība tika līdz Maskavas "Challenger" etapa pusfinālam.

Kamēr Krūmiņš ārstēja pērn gūto savainojumu, viņa vietā komandas četriniekā tika iesaistīts Mārtiņš Šteinbergs, kurš aizpērn tika atzīts par Latvijas gada labāko 3x3 basketbolistu.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri, deviņi "Masters" turnīri, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.