28.05.2018 14:26

FOTO: Pierīgas novadu pludmales volejbola turnīros Mālpilī uzvar Babītes dāmas un Mārupes vīri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas novadu pludmales volejbola turnīros Mālpilī uzvar Babītes dāmas un Mārupes vīri Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Mālpils sporta kompleksa pludmales volejbola laukumos aizvadīti Pierīgas novadu sporta spēļu pludmales volejbola turnīri. Vīru konkurencē jau piekto gadu pēc kārtas nepārspēti ir mārupieši, bet dāmām šoreiz labākās izrādījās Babītes novada pārstāves.

Dāmu turnīra izslēgšanas spēles vispirms sākās ar ceturtdaļfināla spēli, kurā Ropažu volejbolistes ar 2:0 apspēlēja baldonietes un iekļuva pusfinālā, kur savukārt ar 2:0 uzvarēja arī Krimuldas novada duetu. Otrā pusfinālā Babītes komanda ar 2:0 pieveica pagājušā gada Pierīgas čempiones mārupietes.

Izšķirošajā cīņā par čempioņu kausu Babītes volejbolistes Agnese Caica un Marta Ozoliņa pieveica ropažnieces Ilzi Liepiņlausku un Andu Mičuli 2:0 (21:13, 21:17). Savukārt trešo vietu ieguva Sallija Arhipova un Līva Sola no Krimuldas novada, kuras "mazajā finālā" pārspēja Mārupes komandu 2:0 (21:14, 21:18).

Pēc līdzīga principa aizritēja arī vīru turnīrs. Spēlēs par vietu pusfinālā, kur viņus jau gaidīja apakšgrupu uzvarētāji, uzvaras divos setos guva Mālpils (pār Babīti) un Baldones (par Ropažiem) volejbolisti. Ar diviem setiem pietika arī pārējās izslēgšanas spēlēs. Pusfinālā mārupieši ar 2:0 pieveica mājiniekus mālpiliešus, bet baldonieši – krimuldiešus.

"Zelta mačā" atkal savu pārākumu nodemonstrēja Mārupes pludmales volejbolisti Kristaps Punculis un Oskars Puga, kuri Baldones duetu Rihards Mugurevičs un Roberts Leveika pārspēja ar 2:0 (21:16, 21:13). O. Puga Pierīgas čempiona godā ir jau trešo gadu pēc kārtas – pērn viņa partneris bija Klāvs Zaļkalns, bet gadu iepriekš, tāpat kā šoreiz, K. Punculis.

Spēlē par trešo vietu uzvaru izcīnīja Krimuldas komanda Arvis Božennovs, Ingemārs Veinbergs un Gatis Berdinskis, kuri ar 2:0 (21:19, 21:16) pieveica laukuma saimniekus un nodrošināja savam novadam vēl vienu bronzas medaļu. Savukārt spēlē par piekto vietu Babītes novada komanda divos setos pārspēja ropažniekus.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies jau šosestdien ar MTB riteņbraukšanas sacensībām Baldones novada Riekstukalnā.