21.05.2018 16:10

Jaunmārupes jātniece uzvar arī LJF kausa izcīņas otrajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes jātniece uzvar arī LJF kausa izcīņas otrajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas otrā posma sacensībās jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā sporta centrā "Kleisti" galvenajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sacensību galvenais maršruts bija klasiskais konkūrs ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku pieaugušo konkurencē. Tajā startēja 14 sportiskie pāri, un četri no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā atkal nekļūdījās Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. (z/s "Lielceri") un uzvarēja, sasniedzot laika rezultātu 39,20 sekundes.

Lai gan arī ropažniece Sabīne Siliņa ar Fantastu (JSK "Mežstrazdiņi") atkārtoti startēja bez soda punktiem, laiks – 41,11 sekundes – viņu ierindoja otrajā vietā. Kā informēja LJF preses dienestā, trešo vietu ieguva Krista Kliesmete ar zirgu Carlson 102 (Jauno jātnieku skola).

Galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele: "Esmu ļoti patīkami pārsteigta, ka man izdevās uzvarēt Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas galvenajā maršrutā otro reizi pēc kārtas. Zirgs ir ļoti labā formā, un mums abiem kopā izdodas labi veikt uzdevumu. Jāteic, ka sportisti abos posmos rāda salīdzinoši līdzvērtīgus rezultātus. Tāpat kā es ieguvu divas pirmās vietas, Sabīne Siliņa abas reizes bija otrā, apsveicu viņu ar labu sniegumu!"

S. Siliņa ar zirgu Kalgari uzvarēja 4. maršrutā – akumulācijas sacensībās ar džokeri (120 cm augsti šķēršļi). Divas pirmās vietas Laurai Luīzei Leinertei no Langstiņiem – ar Copelli viņa uzvarēja sacensībās līdz piecus gadus veciem zirgiem (100 cm) un ar Passo ātruma maršrutā bez ierobežojumiem (110 cm).

Vēl viena Garkalnes novada jātniece Tīna Dreimane ar Picasso izcīnīja pirmo vietu maršrutā junioriem un jaunajiem jātniekiem (115/120 cm), bet Upesciema jātnieku sporta kluba "Kriķi" pārstāve Annija Vārna ar Candy vinnēja ātruma maršrutā nr. 9 (105 cm).

LJF kausa izcīņas trešais posms konkūrā paredzēts 2. un 3. jūnijā.

Iepriekš:

Pierīgas jātnieki dominē LJF kausa izcīņas pirmajā posmā