17.05.2018 11:11

Foto: Pierīgas novadu orientieristu sacensībās pirmo vietu iegūst ādažnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pierīgas novadu orientieristu sacensībās pirmo vietu iegūst ādažnieki Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu orientēšanas sacensībās, kas notika Saulkrastu novadā, pirmo vietu komandu vērtējumā izcīnīja Ādažu orientieristi, kuri summā tikai par vienu punktu apsteidza Sējas novada komandu. Trešā vieta ropažniekiem.

Sacensības, kurās šogad startēja desmit novadu komandas, individuāli, kā ierasts, risinājās sešās vecuma grupās dāmām un vīriem (līdz 30, 40, 50, 60, 70 un virs 70 gadiem), bet komandu ieskaitē tika ņemti vērā katras komandas pārstāvju seši labākie rezultāti un iegūtie punkti (par 1. vietu 20 p., par 2. vietu 18 p. utt.).

Ādažu orientieristi individuāli izcīnīja divas pirmās, trīs otrās un vienu trešo vietu, kas viņiem summā deva 110 punktus. Tikai par punktu no kopvērtējuma uzvarētājiem atpalika Sējas novada sportisti, bet Ropažu orientieristi ar 104 punktiem ieņēma trešo vietu. Tālākajās vietās ierindojās Mārupe (103 p.), Babīte (100), Saulkrasti (93), Salaspils (90), Ķekava (84), Olaine (84) un Baldone (46).

Individuāli savās vecuma grupās dāmām uzvarēja Ieva (S1) un Līga (S2) Rukšanes no Sējas novada, Irita Puķīte no Saulkrastiem (S3), Ilze Laure no Babītes (S4), Gunta Lebedoka no Mārupes (S5) un Maira Liepa no Ropažiem (S6).

Vīriem labākie bija Zigmārs Gailis no Salaspils (V1), Matīss Arnicāns no Ādažiem (V2), Ansis Actiņš no Sējas (V3), Aigars Leiboms no Ādažiem (V4), Juris Šinke no Olaines (V5) un Ādolfs Šampiņš no Ropažiem (V6).

Nākamās Pierīgas novadu sacensības paredzētas jau šosestdien, kad Ulbrokā un Inčukalnā norisināsies florbola turnīri.