16.05.2018 13:39

Ulbrokas un Ķekavas florbolisti ievākuši iespaidīgu medaļu ražu Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas un Ķekavas florbolisti ievākuši iespaidīgu medaļu ražu Latvijas jaunatnes čempionātā Latvijas Florbola savienība

Finišējis Latvijas bērnu un jauniešu florbola čempionāts, kurā šosezon medaļas tika izcīnītas četras vecuma grupās puišiem un trijās meitenēm. Visās septiņās starp laureātiem iekļuva Pierīgas komandas no Ulbrokas un Ķekavas.

Lielāko panākumu guva vecākās U-16 grupas florbola skolas "Masters"/"BT1" komanda no Ulbrokas, kas pamatturnīru beidza tikai trešajā vietā, taču ceturtdaļfinālā divreiz pieveica "Ķekavas Bulldogs" florbolistus (9:1, 14:2), pusfinālā cēsniekus (7:3, 6:4), bet finālā papildlaikā ar 6:5 pagājušas nedēļas nogalē pārspēja "Lielvārde/Sporta punkts" vienību un kļuva par čempioniem.

Otro vietu FS "Masters/Black" komanda izcīnīja U-12 grupas čempionātā, kurā izslēgšanas turnīrs nenotiek. Otrajā posmā astoņu labāko vienību turnīrā Ulbrokas florbolisti 14 spēlēs izcīnīja 10 uzvaras – tikpat cik čempionvienība Kocēnu "Rubene"/KSS, kurai gan bija labāka savstarpējo spēļu bilance.

FS "Masters"/Ulbroka komandām vēl arī divas trešās vietas. U-13 grupā izšķirošajā spēlē par bronzas medaļām ulbrokieši ar 3:2 uzvarēja Kuldīgas novada sporta skolas komandu, bet U--14 grupā, pa ceļam ceturtdaļfinālā pieveikuši florbola klubu "Ādaži", finālspēlē ar 4:3 pārspēja Lielvārdes florbolistus.

Abās šajās grupās veiksmīgāki par Ulbrokas jaunajiem florbolistiem bija viņu vienaudži no kluba "Ķekavas Bulldogs". U-14 turnīra finālā ķekavieši aizcīnījās līdz finālam, kur ar 1:5 piekāpās Talsu novada sporta skolas komandai. Sudrabs arī "Ķekavas Bulldogs" U-13 zēnu komandai, kas pusfinālā divu spēļu summā uzvarēja FS "Masters"/Ulbroka vienību (0:3, 8:2), bet finālā pagarinājumā sāpīgi zaudēja Liepājas "Kuršiem" 5:6.

U-12 grupā Ķekavas puiši ierindojās ceturtajā vietā, bet U-16 grupā piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā. Jāpiezīmē, ka U-14 grupas otrās divīzijas turnīrā pirmo vietu izcīnīja sporta kluba "Babīte" florbolisti, bet U-16 grupā viņiem trešā vieta.

Medaļas visās trijās vecuma grupās nopelnīja "Ķekavas Bulldogs" meiteņu komandas. U-12 un U-14 turnīru finālos ķekavietes tikai finālā piekāpās Kocēnu "Rubenei" (attiecīgi 2:9 un 1:8), bet U-16 grupā pēc zaudējuma pusfinālā "Rīgas lauvām" mačā par trešo vietu ar 13:5 apspēlēja FK "NND"/RJTC komandu no Rīgas.

Taisnības labad nedrīkst nepieminēt, ka jaunatnes florbols Pierīgā nebeidzas tikai ar Ulbroku un Ķekavu. Četrās jaunākajās vecuma grupās 8–11 gadus veciem zēniem, kurās spēļu rezultātus gan fiksē, taču kopvērtējumā vietas nesadala, ar komandām bija pārstāvēts arī florbola klubs "Baloži", Inčukalna klubs "Coyote", florbola klubs "SĀC" (Saulkrasti, Ādaži, Carnikava), FK "Saulkrasti", FK "Saulkalne" un Babītes sporta klubs.