14.05.2018 13:30

FOTO: Babītes novusa meistari nosargā Pierīgas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Babītes novusa meistari nosargā Pierīgas čempionu titulu Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ceturto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu novusa turnīrā pirmo vietu izcīnījusi Babītes novada komanda. Tāpat kā pērn, nākamās divas vietas kopvērtējumā ieņēma Ķekavas un Mālpils novusa meistari.

Sacensības Babītes sporta kompleksā Piņķos šoreiz piedalījās desmit Pierīgas novadu komandas – par vienu vairāk nekā pirms gada. Turnīrs aizritēja pēc viena apļa sistēmas, katrai komandai tiekoties ar katru. Spēles noritēja pie četriem galdiem, pie ceturtā spēlēja dāmas. Par uzvaru komandu cīņā komandai piešķīra divus punktus, par neizšķirtu vienu punktu un par zaudējumu nulli. Individuālā spēle notika sešos setos vai līdz četriem uzvarētiem setiem.

Mājinieki Babītes novusisti summā savāca 27 punktus – izcīnīja piecas uzvaras (divreiz 7:1, divreiz 6:2 un vienreiz 5:3), trīs mačus beidza neizšķirti 4:4 un piedzīvoja negaidītu zaudējumu 3:5 pret septītajā vietā palikušo Sējas novada komandu. Otro gadu pēc kārtas novadu pārstāvēja Latvijas mēroga turnīros rūdītie Juris Grosens, Ainars Grosens, Igors Ramba un Aiva Oša.

Pa 25 punktiem savāca Ķekavas un Mālpils komandas, kuras turklāt arī savu savstarpējo spēli beigušas neizšķirti. Tomēr papildrādītāji maķenīt labāki izrādījās ķekaviešiem Mārim Ikertam, Jurim Firstam, Gunāram Everam un Regīnai Andersonei, kuriem sudraba medaļas. Bronza mālpiliešiem Mārtiņam Dišereitam, Andrim Lagzdiņam, Alfonam Suķim un Tatjanai Rakojedai.

Tālākajās vietās komandu kopvērtējumā ierindojās Olaine (23 punkti), Ādaži (21 p.), Baldone (20), Sēja (20), Saulkrasti (18), Salaspils (18) un Ropaži (17 p.).

Noskaidrojot individuāli labākos spēlētājus, pie pirmā galda augstākos rezultātus sasniedza Juris Grosens (14 punkti no 18 iespējamiem), Mārtiņš Dišereits (12 p.) un Aivars Smildziņš no Ādažiem (11 p.).

Pie otrā galda veiksmīgākie bija Jānis Dūmiņš no Baldones (13 p.), Aleksejs Tregubs no Ādažiem (11) un Gunārs Evers (11), pie trešā – Juris Firsts (14), Ainārs Grosens (11) un Guntars Stepiņš no Salaspils (10). Savukārt trīs meistarīgākās dāmas bija Velga Nestore no Ropažiem (14), Dina Kriščuka no Saulkrastiem (12) un Tatjana Rakojeda no Mālpils (11 p.).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies šīs nedēļas nogalē ar florbola priekšsacīkšu turnīriem. Paredzēts, ka spēles notiks Ulbrokā, Inčukalnā un Saulkrastos.