11.05.2018 21:12

Ķekavas basketbolisti kļūst par LBL otrās divīzijas čempioniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti kļūst par LBL otrās divīzijas čempioniem ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Par Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas čempioniem piektdien kļuvuši BK "Ķekava"/"Optibet" kluba basketbolisti, kuri fināla ceturtajā spēlē pārspēja Rīgas Stradiņa universitātes komandu un vinnēja sērijā 3:1.

Pēc līdzīga spēles sākuma pirmo ceturtdaļu ķekavieši noslēdza ar sešiem punktiem pēc kārtas un panāca pirmo vērā ņemamo pārākumu – 19:12. Taču otrajā ceturtdaļā viss sagriezās kājām gaisā. Piecas minūtes viesis nespēja gūt ne punkta, bet RSU basketbolisti – četrpadsmit pēc kārtas, pārņemot vadību un vēlāk pirmo puslaiku pabeidzot 34:23 savā labā. Zīmīgi, ka trīspunktnieku metieni, kas ķekaviešiem palīdzēja iepriekšējās spēlēs, šoreiz viesu laukumā viņiem katastrofāli nekrita – tikai viens trāpījums no divdesmit (Ķekavas snaiperim Naurim Mieziem 0/7).

Pārtraukumā BK "Ķekava" trenerim Edgaram Teterim tomēr izdevās atrast ieročus, kā lauzt spēles gaitu. Pamazām atmodās ķekaviešu uzbrukums, turpretī sāncenši uz viesu centīgās aizsardzības fona kļuva pavisam nevarīgi, ceturtdaļā savācot vien piecus punktus. Lēnām Ķekavas basketbolisti deldēja punktu starpību, bet pusotru minūti līdz ceturtdaļas beigām beidzot atguva vadību (40:39).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā viesu pārsvars sasniedza septiņus punktus (53:46), tad laukuma saimnieki it kā atjaunoja intrigu (53:51), taču tikai uz īsu brīdi. Sekoja BK "Ķekava" izrāviens 9:0, kas beigās nodrošināja viņiem uzvaru spēlē 64:54 un sērijā 3:1.

Kārtējo lielisko spēli, spītējot metienu precizitātes trūkumam, čempionu sastāvā aizvadīja kluba līderis Nauris Miezis – viņa kontā 17 punkti, 10 rezultatīvas piespēles, 7 atlēkušās bumbas, 5 pārķertas piespēles un finālsērijas vērtīgākā spēlētāja tituls. Harijs Rubenis pēdējā spēlē guva 15 un Niks Saknītis 13 punktus.

Jāatgādina, ka finālsērijas pirmajās divās spēlēs pārāki bija BK "Ķekava" basketbolisti (97:81 un 77:62), bet trešajā uzvarēja RSU studenti (81:74).
Pirms gada, debitējot LBL otrajā divīzijā, basketbola klubs "Ķekava" izcīnīja bronzas medaļas.