01.09.2012 21:20

Carnikavietei Lūsei otrā vieta Vecāķu skrējienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vecāķu pludmale Vecāķu pludmale arhīvs

10 kilometru distancē dāmu konkurencē pieredzējusī Ināra Lūse zaudēja vienīgi Londonas olimpisko spēļu dalībniecei Dacei Linai.

 

Tradicionālais pludmales skrējiens "Vecāķi" risinājās jau 25. reizi. Tā dalībnieki varēja izvēlēties 10 km distanci pa pludmali un tai piegulošo meža un kāpu zonu vai 5 km tikai pa pludmali. Kā ierasts, atsevišķas distances – 300 un 600 metru – bija paredzētas bērniem.

10 km skrējienā dāmām uzvarētāja maratoniste Dace Lina finišēja pēc 40 minūtēm un 30 sekundēm, bet I. Lūse – pēc 42:11. Carnikaviete arī bija ātrākā S50 (līdz 50 g. v.) grupā. Savukārt vēl viena Carnikavas sporta centra pārstāve Laima Klauža izcīnīja pirmo vietu S40 grupā (47:31).

Vīru konkurencē desmito vietu absolūtajā vērtējumā un otro V40 vecuma grupā ieņēma Kaspars Kārkliņš no Siguldas (37:42).

Pierīgas skrējēji ieņēma vairākas godalgotas vietas arī piecu kilometru distancē. Mārupiete Sabīne Valtasa bija ātrākā gan S12 grupā, gan dāmu konkurencē vispār, bet otrā jaunākajā grupā bija ikšķiliete Lūize Opolā. Savukārt S15 grupā pirmā vieta ādažniecei Jekaterinai Kulago un trešā salaspilietei Ullai Trukšānei, bet veselības klasē labākā bija ikšķiliete Zane Muceniece.

Didzis Malderis no Salaspils bija otrais ātrākais V15 grupā un septītais kopvērtējumā vīriem, bet siguldietis Dāvids Vīksne ieņēma otro vietu V12 grupā. Savukārt sestais absolūtajā vērtējumā vīriem bija Kārlis Lūsis no Carnikavas.

Visbeidzot bērnu skrējienā pirmo vietu izcīnīja salaspilietis Mārtiņš Zaķis, bet labāko sešiniekā iekļuva arī Ņikita Stasjonoks no Olaines un Odrija Enja Kulpe no Ikšķiles.